0000000001

LIBERECKÝ KRAJ – Vzdělávání a osvěta v ekologii a zemědělství i nadále patří k prioritám resortu životního prostředí a zemědělství Libereckého kraje. Letos již počtrnácté vydal Kalendář vzdělávacích akcí, který opět představuje bohatou nabídku akcí určených pro odbornou i laickou veřejnost, rodiny s dětmi a další zájemce.

“Kalendář zahrnuje celkem 29 zemědělských akcí a 31 programů z oblasti ekologické výchovy. Na jejich realizaci spolupracujeme s celou řadou subjektů, především pak s ekologickými a agrárními neziskovými organizacemi. Opět budou připraveny akce jak pro širokou veřejnost, tak pro odborníky,” přiblížil nedávno vydaný

Kalendář vzdělávacích akcí na rok 2015 Josef Jadrný, náměstek hejtmana LK pověřený řízením resortu životního prostředí a zemědělství.

Ze široké nabídky je možné zmínit například červnový Krajský den včely a mladých včelařů konaný v Ekocentru Oldřichov v Hájích nebo 13. krajské dožínkové slavnosti, které se uskuteční v září ve Frýdlantu. Ekovýchovné akce jsou určeny hlavně dětem, mládeži, rodinám s dětmi a pedagogům, zemědělské pak odborníkům z oboru, ale i široké veřejnosti.

Kalendář vzdělávacích akcí je zájemcům k dispozici ve vestibulu Krajského úřadu Libereckého kraje, na Regionální agrární radě Libereckého kraje i při vlastních akcích.

Autor / zdroj: Markéta Dědková

 

Pin It on Pinterest