0001Frýdlant – Další setkání se svými vrstevníky z Jablonce nad Nisou a Liberce mají za sebou senioři z Frýdlantu. Tentokrát se společně sešli ve čtvrtek 26. března 2015 na akci nazvané Jarní hop v pohostinství U Vohnoutů v Předláncích. Od čtyř hodin odpoledne do osmé hodiny večerní na parketu znovu potvrdili, jak znamenitě se umějí bavit.

Na Jarní hop tentokrát dorazilo do Předlánců na 170 seniorů. „Letos jsme ho tam pořádali potřetí a jsem moc rád, že se z této akce pomalu stává milá tradice. Navíc už teď je vidět, že se na tuhle akci nejen Frýdlantští, ale i Liberečtí a Jablonečtí velmi těší,“ řekl starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Seniorům hrála k tanci kapela FBand. „Hraje písničky, které máme všichni rádi a na které se skvěle tancuje. Slyšet jsme mohli Hanku Zagorovou nebo Helenu Vondráčkovou a fláky, které jsou oblíbené na každé tancovačce. Kdo nemohl tančit, alespoň si s chutí zazpíval,“ přiblížila atmosféru setkání matrikářka Městského úřadu Frýdlant a organizátorka Jarního hopu Ivana Spatzierová.

Setkání seniorů ze spřátelených klubů ve Frýdlantu, Liberci a Jablonci nad Nisou pokračuje v tomto složení už pátým rokem. Připravuje se vždy hned několik společných akcí ročně, pokaždé v jiném městě. Po Jarním hopu na Frýdlantsku je na řadě 15. dubna turnaj v šipkách v Jablonci nad Nisou a 24. dubna turnaj v kuželkách v Liberci. „Už jen pro frýdlantské seniory máme potom na 4. června naplánován Tajný výlet. To je celodenní výlet do místa, které dopředu nikdo nezná. Už máme za sebou dva a oba byly úspěšné. Snad se Tajný výlet podobně povede i letos,“ uzavřela Ivana Spatzierová.

Foto: Jaroslav Appeltauer
Frýdlant 27/03/2015
mh

Zdroj: Město Frýdlant

 

Pin It on Pinterest