DN Raspenava 1

LIBEREC – Jedno lehké a jedno těžké zranění si vyžádala dopravní nehoda, která se stala včera 2. dubna 2015 odpoledne v obci Raspenava.

Čelním střetem do stromu skončila včerejší dopravní nehoda, která se stala krátce před druhou hodinou odpoledne v Raspenavě. Řidič Peugeotu 306 jel po silnici III. třídy, kde v lesním úseku zvaném “U Kozy” v táhlé levotočivé zatáčce  nepřizpůsobil rychlost vozidla stavu vozovky a dostal smyk. Vyjel vpravo mimo komunikaci, kde následně čelně narazil do vzrostlého stromu a sloupku dopravní značky.

Při nehodě utrpěl těžké dosud blíže nespecifikované zranění spolujezdec na předním sedadle a řidič vyvázl z nehody pouze s lehkým zraněním. Oba dva muže ve věku 28 let převezlo z místa nehody vozidlo rychlé záchranné služby na ošetření do Krajské nemocnice Liberec. Ještě před převozem do nemocnice provedli policisté u řidiče orientační dechovou zkoušku přístrojem Dräger, jejíž výsledek byl negativní. Na místě zasahovali i hasiči. Při nehodě vznikla na poškozeném vozidle předběžná škoda ve výši 40 tisíc korun.

Nehodu v současné době šetří Služba kriminální policie a vyšetřování Liberec, kdy kriminalisté již ve věci zahájili úkony trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti.
3.4.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest