01

Rada Libereckého kraje na svém jednání schválila zahájení zadávacího řízení veřejné zakázky Zdravotnickou záchrannou službou LK na nákup 4 vozidel rychlé lékařské pomoci v systému Rendez-Vous.

V tomto vozidle jezdí lékař s řidičem ZZS LK, event. další lékař v roli stážisty. Součástí výběru vozidel, která jsou určena výhradně pro kopcovitý a horský provoz (4×4, vyšší světlost, vyšší objem motoru atd.), je celková zástavba vozu, příprava elektroinstalace pro montáž systému sledování polohy GPS, pro instalaci tabletů, tiskárny a přístroje pro automatickou nepřímou srdeční masáž. Požadavky na vozidla vyplývají zejména z příslušné normy ČSN a vyhlášky o požadavcích na vybavení poskytovatele zdravotnické dopravní služby.

Tato veřejná zakázka je nutná z důvodu obměny vozidel v systému Rendez-Vous, které byly naposledy zadavatelem nakupovány v roce 2012. S obnovou vozového parku tohoto typu souvisí také potřeba zlepšení technických parametrů pro jízdu, bezpečnost a především terénní prostupnost v horských oblastech,“ upřesnil radní Petr Tulpa.

Dále bude realizací zakázky naplněn záměr dosažení řádově vyšší kvality a efektivity poskytování veřejných služeb vykonávané zadavatelem, a to díky standardizaci vozidel pro horské oblasti.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
485226324 / 739541624

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest