0000000000001LIBEREC – Policisté hledají muže, který v únoru tohoto roku okradl seniorku. Jeho podobu zachytila bezpečnostní kamera. Pomůže veřejnost s jeho ztotožněním?

Vratislavičtí policisté prošetřují případ, který jim byl ohlášen 18. února 2015 z nákupního centra v Olbrachtově ulici v Liberci 15. Právě v něm nakupovala v dopoledních hodinách 88letá stařenka. Ve chvíli, kdy si vybírala zeleninu, se záhy vedle ní objevil muž, který přišel do prodejny krátce po ní. I když v oddělení zeleniny nebyli žádní lidé a nebylo vůbec nutné se nikde “přetlačovat”, přesto se tento muž držel v těsné blízkosti ženy a tlačil se na její levou ruku. Právě na ní měla zavěšenou kabelku. Stařenka se na muže jen podívala, ale nijak nereagovala. Ten poté odešel. Když se žena podívala do kabelky, zjistila, že jí chybí peněženka, ve které kromě různých karet a platební karty, měla také tři sta korun na nákup. Ten už ale neměla čím zaplatit.

Ihned po tomto zjištění se obrátila na zaměstnance prodejny, ti pak na ochranku obchodu, ale muže, který měl ženu okrást, již nenašli. Proto ihned učinilli oznámení policistům, kteří přijeli na místo. Vzhledem k tomu, že nákupní centrum, kde žena nakupovala, je vybaveno bezpečnostními kamerami, podařilo se zajistit alespoň jeho podobu /fotografie naleznete zde/.

K popisu lze uvést, že se jednalo o muže silnější postavy, vysokého 185 – 190 centimetrů. Měl tmavší pleť, tmavé vlasy i oči. Na hlavě měl čepici s kšiltem a na sobě zelenou bundu s výrazným bílým lemováním kolem zipu.

Vzhledem k tomu, že se policistům do současné doby nepodařilo získat takový poznatek, který by je v šetření případu posunul dál, rozhodli se poskytnout fotografie muže, kterého zachytily bezpečnostní kamery.  V případě, že někdo muže pozná, ví kde se pohybuje, kde se zdržuje, ať kontaktuje policisty na lince tísňového volání 158.

Případ policisté kvalifikovali jako přečin krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku. Pachateli tak v případě dopadení a obvinění hrozí před soudem až dvouletý trest odnětí svobody.
10. 4. 2015
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest