Senioři  ( FOTO Jaroslav  Appeltauer )

Frýdlant – Atmosféra bez jediného mráčku a plná smíchu provázela ve středu 15. dubna v Jablonci nad Nisou putovní turnaj v elektronických šipkách seniorů tří měst. V soutěži pojmenované Jablonecká šipka měřilo své síly 75 aktivních seniorů z Frýdlantu, Jablonce nad Nisou a Liberce. Vítězství ale nebylo tím hlavním, co starší lidé na turnaji hledali. „Přišli jsme se hlavně pobavit,“ shrnul stručně člen týmu Baráčníci Frýdlant Josef Kocek.

Na putovním turnaji se senioři společně potkali už popáté, přestože jde teprve o druhý ročník akce. V každém ze tří měst se totiž koná každý rok jedno soutěžní kolo. Vedle Frýdlantu a jeho aktivních seniorů jsou do turnaje zapojeni i dříve narození, které sdružuje Centrum sociálních služeb Jablonec nad Nisou a Komunitní středisko Kontakt v Libereci.

Vítězství v soutěži si v Jablonci nad Nisou vybojoval místní tým, což se setkalo s hlasitými ovacemi, Frýdlant skončil třetí. Nejúspěšnějším vrhačem šipek byl z 25 členů výpravy z Frýdlantu Josef Horký, který naházel ve čtyřech soutěžních kolech dohromady 394 bodů a vybojoval celkové třetí místo v jednotlivcích.

Většina frýdlantských ale přiznala, že žádné velké tréninky turnaji nepředcházejí a hody i nasbírané body byly spíše dílem náhody. „Máme tolik aktivit, že na trénování v šipkách není moc času. Pořád něco podnikáme. Ať už organizovaně nebo sami,“ prozradila Vlasta Zimmermannová z Baráčníků. Akcí města se ale ona i její kolegové účastní pravidelně. Podobně jako František Cerman. „Nenechám si ujít téměř nic z toho, co pro nás Frýdlant organizuje. Vždycky je to zábava a proč bych se nebavil, vždyť jsem v důchodu a konečně na to mám čas,“ smál se.

Starosta Frýdlantu Dan Ramzer ocenil po skončení soutěže její vynikající připravenost. „Moc se mi líbilo, že soutěžní týmy byly poskládané z lidí z různých měst, kteří se tak měli šanci lépe poznat. A vůbec celková atmosféra Jablonecké šipky byla skvělá. Soutěžící se bavili a čas strávili aktivně. Jsem rád, že si tyto akce užívají a nejde jen o čekání na chvíli, kdy půjdou házet na terč,“ dodal.

K pohodě možná podle vedoucí Jabloneckého Centra sociálních služeb Nadi Josífkové přispělo i to, že konečně začalo jaro. „Sluníčko dělá s lidmi divy, i když zase na druhou stranu musím přiznat, že naši senioři se skvěle baví i za počasí horšího,“ řekla.

Senioři tří měst se znovu potkají v rámci vzájemné spolupráce příští pátek v Liberci na turnaji v kuželkách. O týden později pak na Jabloneckém škrpálu, což je výlet spojený s překvapením.

Více fotografií je zde.

(mh)

Foto : Jaroslav Appeltauer

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest