potapec-pohled-oknem-do-vezeMilujete vodu, potápění a adrenalin? Chcete se stát součástí něčeho nezapomenutelného? Tak to nesmíte chybět v neděli 24. května 2015 v libereckém bazénu na Tržním náměstí, kde se od 14:00 koná pokus o překonání rekordu v počtu potápěčů v potápěčské věži.

Pořadatelé rekordu jsou Bazén Liberec a společnost Snakesub s. r.o., kteří jsou již držitelem rekordu z roku 2013, kdy se ve věži potopilo 88 odvážných. Nyní je cílem pořadatelů pokořit 200 potápěčů a vytvořit tím nový rekord pro zápis do České knihy rekordů. I když většina potápěčů bude z České republiky, mezi přihlášenými jsou již i potápěči z Německa, Polska a Slovenska. Nutno dodat, že potápěčská věž, do které se mají dvě stovky potápěčů nasoukat je hluboká 8,5 metrů a ti vespod zjevně zažijí větší adrenalin, než ti úplně nahoře. Bude to zkrátka zážitek pro silné povahy.

Jedinou podmínkou přímé účasti na rekordu je být držitelem potápěčské licence. Diváci a fanoušci jsou vítání, ve věži jsou velká prosklená okna, kterými lze rekordmany sledovat. Po dobu rekordu budou mít diváci do bazénu vstup volný. Cílem rekordu však není jen rekord jako takový, pořadatelé chtějí veřejnosti přiblížit krásy potápění a jeho dostupnost. Ukázat, že je pro všechny věkové kategorie a že jej lze provozovat na řadě bezpočtu míst v celé naší republice.

Zdroj: Kudy z nudy

Pin It on Pinterest