Kraj_podporuje_a_spoluporada_vytvarnou_soutez_Svetlo_pro_hospic_mediumVýtvarnou soutěž s názvem „Světlo pro hospic“ pro žáky maturitních oborů uměleckých škol, jejímž zřizovatelem je Liberecký kraj, vyhlašuje obecně prospěšná společnost Spacium ve spolupráci s Libereckým krajem. Partnerem soutěže a odborným garantem realizace vítězného návrhu je SUPŠS Kamenický Šenov.

„Úkolem žáků bude navrhnout umělecký světelný objekt pro nově vznikající hospic v Liberci, který je realizován v rámci projektu „Lůžkový hospic v Libereckém kraji“, a to dle zadaných propozic soutěže. Smyslem projektu a výtvarné soutěže není pouze samotné vytvoření uměleckého díla a jeho umístění v budově hospice, ale také seznámení mladých lidí a širší veřejnosti s problematikou paliativní péče,“ říká hejtman LK Martin Půta.

Školy, které odevzdají soutěžní návrhy (maximálně jich mohou předložit pět) odpovídající zadání soutěže, obdrží finanční odměnu ve výši 5.000 Kč. Na odměny pro oceněné návrhy je určena částka 100.000 Kč. O rozdělení této sumy mezi oceněné návrhy rozhodne porota, která také vybere vítězný návrh. V odborné porotě usedne vedle významných českých sklářů, architektů, výtvarných pedagogů a dalších osobností odborné veřejnosti také hejtman LK Martin Půta.

Pro přihlášené proběhnou v květnu celkem dvě prohlídky místa plnění, kdy se současně uskuteční přednáška o paliativní a hospicové péči v budově Hospicové péče sv. Zdislavy. Soutěžní návrhy musí školy odevzdat do 4. září 2015 na Krajský úřad Libereckého kraje.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
485226324 / 739541624

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest