Zemedelska_olympiada_zaku_prinesla_druhe_misto_Stredni_skole_hospodarske__a_lesnicke_ve_Frydlantu_me

Jubilejní 10. ročník Zemědělské olympiády žáků středních škol uspořádala ve dnech 22. – 23. 4. 2015 Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant. Olympiáda se konala ve spolupráci s Libereckým krajem, Regionální agrární radou a Okresní agrární komorou za podpory firem a osob nejen z Frýdlantska.

Celé dvoudenní zápolení probíhalo za velkého nasazení členů sedmi družstev a za střídavě slunečného a oblačného počasí. Při plnění disciplín se potkávali žáci, kteří se připravují pro práci v zemědělství, nedílnou součástí soutěže byla rovněž výměna zkušeností pedagogů z různých míst republiky.

„Viděla jsem skvělou přehlídku umění žáků zemědělských oborů, kteří s velkou dovedností ve všech sedmi disciplínách bojovali o co nejlepší umístění. Druhé místo žáků frýdlantské střední školy je jejich výbornou vizitkou a samozřejmě i celé školy. U příležitosti soutěže jsem měla možnost také zkontrolovat stav prací u právě probíhajícího zateplení budovy střední školy. Podle informací od paní ředitelky Dvořákové běží vše podle plánu a harmonogramu, což pro mě bylo potěšující slyšet,“ uvedla Alena Losová, radní pověřená řízením resortu školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti, která žákům na Zemědělskou olympiádu přijala fandit společně s Josefem Jadrným, náměstkem hejtmana pověřeným řízením resortu životního prostředí a zemědělství.

V Zemědělské olympiádě žáků středních škol se soutěžilo v sedmi disciplínách (Jízda zručnosti kolovým traktorem s přívěsem, Poznávací test plodin, plemen zvířat a materiálů, Práce s nakladačem, Písemný test znalostí, Výměna a vyvážení pneumatiky, Vykování skoby, Sedlácká zručnost) a účastnilo se jí sedm družstev: Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant, SOŠ Frýdek–Místek, Česká zemědělská akademie v Humpolci, střední škola (družstva z pracoviště Humpolec a ze Světlé nad Sázavou), SpŠ a SOU Pelhřimov (pracoviště Kamenice nad Lipou), SOŠ a SOU Horky nad Jizerou a také žáci střední školy z německého Rosenhainu.

Výsledky družstev:
1. SOŠ Frýdek–Místek
2. Střední škola hospodářská a lesnická Frýdlant
3. Česká zemědělská akademie v Humpolci, střední škola   (družstvo z pracoviště Světlá nad Sázavou)

Výsledky jednotlivců:
1. Jiří MALÍK, SOŠ Frýdek–Místek
2. Václav RÝDL, Česká zemědělská akademie v Humpolci, střední škola (pracoviště Světlá nad Sázavou)
3. Daniel PŘIBYLA, SOŠ Frýdek–Místek

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
485226324 / 739541624

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest