201381394145726FRÝDLANT – Hejtman LK Martin Půta pokračuje ve středu 29. dubna 2015 v pravidelném setkávání se zastupiteli obcí a měst a občany Libereckého kraje. Tentokrát se již podruhé v tomto funkčním období uskuteční Den s hejtmanem ve Frýdlantu. Čtvrté letošní setkání hejtmana s veřejností začíná v restauraci Beseda v 16:00 hodin.

Po celý den jej bude doprovázet starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Po ranním přivítání na radnici hejtman postupně navštíví gymnázium, školní statek a zdejší nemocnici. Prohlédne si také obnovený Zámecký pivovar, kde se rovněž sejde a poobědvá se starosty okolních obcí. Hovořit budou i o připravovaném majetkovém vyrovnání s Polskem, které by se mělo týkat i některých pozemků ve vlastnictví státu ve Frýdlantském výběžku. Podle hejtmana se v této věci chystá na počátek května společné jednání s ministerstvem vnitra a starosty dotčených obcí.

Odpolední program hejtman společně s jeho náměstkem Josefem Jadrným zahájí v průmyslové zóně. Poté se pozdraví se členy Spolku Frýdlantské okresní dráhy – Heřmanička a navštíví dětský domov.

Od 16:00 hodin již bude následovat setkání s občany v restauraci Beseda a o hodinu později se hejtman Martin Půta potká se zastupiteli. Debatovat se bude například o dopravním spojení Frýdlantu na Liberec, stavu krajských silnic, školství i o podpoře průmyslové zóny ve Frýdlantu. Od 18:00 hodin se hejtman zúčastní jednání městského zastupitelstva.

Autor / zdroj: Markéta Dědková

Pin It on Pinterest