vodorovné dopravní značení 1

Desítka nových parkovacích míst slouží nově motoristům u frýdlantské radnice v ulici Míru. „Parkování je tam od minulého týdne možné díky novému vodorovnému dopravnímu značení. Až dosud u radnice v této ulici chybělo a tudíž se tam, protože jde o pěší zónu, parkovat nesmělo,“ vysvětluje místostarosta Frýdlantu Jiří Stodůlka. 

Veřejnost přitom podle něj po parkovacím pruhu volala. „Vedle občanů o něj stáli i podnikatelé z ulice Míru a přilehlých míst. Je totiž prokázané, že v momentě, kdy se v ulici nedá zaparkovat, ulice se vylidňuje a život v ní utichá,“ doplňuje Stodůlka.

Vedle nových míst na parkování začali koncem minulého týdne pracovníci firmy, která byla vybrána ve výběrovém řízení i s obnovou zašlého vodorovného dopravního značení. Obnovili stání v ulici Svatopluka Čecha, vedoucí k radnici, nové je i značení na autobusovém nádraží. V ulici Míru pak domalovali podél hranice křižovatky u cukrárny a katastrálního úřadu pruh, kterým je zvýrazněn zákaz zastavení. „Tak aby se nestávalo, to co často v minulosti, že je zaparkováno auto v křižovatce a daným místem neprojedou hasiči,“ říká místostarosta Frýdlantu.

V příštích týdnech začne pak město s vyspravováním výtluků po zimě. „První přijdou na řadu nejfrekventovanější cesty, například ulice Husova, Fügnerova  nebo Lesní. Dohromady máme v první fázi připravenu opravu zhruba 40 ulic, dále se dočká nového povrchu po opravě vodovodu ulice Tylova a ulice Na Stráni,” podotýká Jiří Stodůlka. Výjimkou v opravách budou ulice Lužická a  V Úvoze, které mají v příštích dvou letech projít celkovou rekonstrukcí.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest