DSCF0444

Sudetské střípky krásného Frýdlantska.

DSCF0448

Z Krásného Lesa…

Pivní Partyzán už zase bojuje na všech frontách (bohužel nejen těch pivních) a času na psaní nezbývá. Tedy alespoň ne tady na blogu. Je naštěstí pravdou, že většinu času stále ještě zabírají právě ty všelijaké fronty pivní. A to dokonce natolik, že jsem začal připravovat příspěvek, kde bych se z nich vypovídal, aby to nevypadalo, že jsem na pivo a pivovarnictví začal úplně kašlat. Bohužel ale nezbyl čas ani na to dopsat tento příspěvek, snad brzy. Až mi bylo chvíli trochu smutno, když jsem zjistil, že už je květen, a duben se tak stal po dvou letech prvním měsícem, kdy jsem na blog nenapsal jediný příspěvek. Ne, že by nebyly žádné podněty, naopak, ale tentokrát se to zkrátka nějak všechno sešlo. Možná to je dobře, v počítači se mi navršila taková hromada konceptů a inspirací, že tento blog v příštích několika letech určitě nezemře.

Včerejší (nejen) pivní zážitky pro mne ale byly tak silné, že jsem se rozhodl na pár desítek minut hodit vše stranou a na blogu mlčení prolomit. Život je někdy tak krásný, že povinnosti najednou nejsou důležité, i kdyby ta příslovečná koudel byla již k prdeli úplně přiškvařena a já Vám teď zkrátka musím vyprávět o krásných zážitcích, které jsme prožili na jednom vlastně úplně všedním výletě za hory. Na opuštěné ale krásné Frýdlantsko. A to do té míry, že hlavní motivací nebylo ani pivo.

Už to tady dříve někde zaznělo. Pivní Partyzán není jen fanouškem piva a pivovarnictví ale i podstávkových domů. Tento unikátní komplex staveb lidové architektury, který se zachoval na dnešním pomezí ČR-Německo-Polsko tvoří výraznou součást identity tohoto kraje, tvoří nedílnou součást zdejší krajiny a pro mne je nádherným dokladem faktické zbytečnosti státních hranic. Pro Pivního Partyzána se pak jedná o kombinaci osobního, odborného i laického zájmu, a tak jsme nemohli nechat bez povšimnutí, že v bývalém mlýně ve vesničce Krásný Les nad Frýdlantem, aktuálně probíhá výstava “Podstávkové domy na severu Čech”. V neděli 3. května tak ráno vyrážíme moderním vláčkem skrz hory. A jak to souvisí s pivem? Však za chvíli pochopíte!

Více se dočtete zde.

Zdroj: Pivní Partyzán

Pin It on Pinterest