2015551348204979Liberecký kraj – Minulý týden byly Hasičům v Libereckém kraji předány klíče od dvou nových užitkových automobilů.

Užitkový vůz FORD RANGER DOUBLE CAB XL 2,2 TDCi byl pořízen nejen za účelem zvýšení mobility HZS kraje při zabezpečení týlových prací jednotek na místě zásahu ve složitém terénu. Právě v zásahové činnosti hasičů při provádění záchranných prací v terénu, kdy je třeba na místo dopravit například náhradní výstroj nebo další věcné prostředky pro déletrvající zásah, se osvědčují malé automobily s pohonem 4×4 a nosností cca 700 kg. Oproti automobilům s vyšší hmotnostní kategorií se vyznačují vyšší mobilitou a umožňují rychlejší dojezd jednotky k mimořádné události. Hodnota jednoho vozu včetně DPH je 740.507,90 Kč. První dvě vozidla tohoto typu budou v Libereckém kraji sloužit pro potřeby hasebních obvodů stanic Tanvald a Raspenava.

V rámci celého HZS ČR bylo pořízeno 29 ks takovýchto užitkových automobilů. Veřejná zakázka v předpokládané výši 22 330 000 Kč byla zadána jako nadlimitní veřejná zakázka na dodávku podle § 12 odst. 1 otevřeným řízením podle § 21 odst. 1 písm. a) formou centrálního zadavatele dle § 3 odst. 1, písm. b) strana 35/91 zákona. Centrálním zadavatelem byl HZS Jihomoravského kraje, který veřejnou zakázku vysoutěžil za všechny HZS krajů.

Autor / zdroj: Zdenka Štrauchová

Zdroj: Regiony24.cz

Pin It on Pinterest