srmkoš

SMRKOŠI

Prázdninový týden od 5. – 12. července 2015

Věk dětí – hochů: cca 8 – 10 let

Cena: 2900 korun

Během týdenního pobytu bude skupina cca 12ti kluků objevovat krásu práce se dřevem – převážně smrkovým, odtud název Smrkoši. Poznávání jednotlivých druhů dřev a výroba drobných dřevěných předmětů budou přizpůsobeny věku dětí.

Připraveny budou: jednoduché ruční nástroje z truhlářské dílny, dřevěný a spojovací materiál – prkýnka, špalíky, hranoly, hřebíky, vruty apod. Každý z účastníků si pod dohledem dospělého vyzkouší jednoduché pracovní postupy při výrobě drobných předmětů – řezání, hoblování, rašplování, práci s dlátem, vrtání, ztloukání, šroubování, natírání, opalování, lakování apod. Při výrobě budeme postupovat podle vlastních plánků, necháme se inspirovat dřevěnými předměty z naší venkovské domácnosti. Budeme tvořit v dílně ve stodole nebo na zahradě.

Uskutečníme poznávací výpravy do lesa, kde se naučíme poznávat stromy, podnikneme celodenní výlet na horu Smrk. Ve Frýdlantě se podíváme na ručně vyřezávaný betlém.

Smyslem a náplní setkání by měl být prožitek z tvůrčí práce, popuštění uzdy fantazie, vyzkoušení si svých schopností, nabytí nových dovedností. A radost z vlastnoručně vyrobených výrobků. To vše v kontaktu se dřevem.

Součástí pobytu budou hry a sportování, protahování se a cvičení. K dispozici je prostor tenisového kurtu přímo na zahradě penzionu, ping-pongový stůl, trampolína. Máme připraveny koloběžky pro projížďky po okolí. Vykoupeme se v řece.

Jídlo bude zajištěné 5x denně. Vaříme v naší kuchyni. Při vaření používáme zeleninu z našich záhonů.

Nocleh v pokojích penzionu.

Je možné přijet na návštěvu – podívat se na místo činu s předstihem, informovat se o tom, co vám není jasné. Dotazy na tel: 725 338 384 (program) nebo 721 885 592 (jídlo).

Kdyby Vás napadlo něco k věci, dejte nám vědět. Podělte se o svoji zkušenost 🙂

Rezervaci místa proveďte mailem na keramirek@seznam.cz zasláním základních údajů o dětech. Kapacita bude naplňována podle pořadí, v jakém si budete rezervovat místo. Po naplnění kapacity obdržíte závaznou přihlášku.

Zdroj: NA BIDÝLKU

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest