Dětská Montessori herna v Jindřichovicích pod Smrkem pořádá

Denní Montessori tábor s umeleckými aktivitami pro děti od 4 do 10 let.

V termínu 10.8. – 14.8. 2015 každý den od 8.00 do 16.00 hod.

Většina aktivit se bude odehrávat v prostorách herny. Herna poskytuje zázemí (sociální zařízení, kuchyň), jsou v ní Montessori pomůcky pro každý věk, pro mladší děti je možnost poobědnějšího odpočinku v oddělené místnosti. Odpolední odpočinek není  v pravidelném programu, lektorky budou pružně reagovat na potřeby dětí. Konkrétní struktura programu závisí hlavně na věku přihlášených dětí. Vedle herny je obecné dětské hřiště.

Program se bude dělit na dvě části – Montessori část a uměleckou část.

V Montessori části boudou děti vedené v zásadách a principech Montessori pedagogiky, za použití originálních i doma vyrobených Montessori pomůcek. Děti si vybírají z nabídky podle momentálního zaujetí tématem. Nabídka je z různých oborů, největší prostor je věnován matematice. Podle věku a zájmu dětí je možnost tuto část rozšířit o výuku matematiky zábavnou formou pomocí Hejného metody.

Stěžejným tématem umělecké části je cyklus „Vdechni hlíně život“ – zážitková prostorová tvorba, zaměřena na proces tvoření a nikoli na výsledek. V hudební písničkové části si budeme hrát s texty K.Kamberské, J. Nohavici, Z. Navarove, rytmicky se doprovodíme boomwhackers, kytarou a piánem.

Tábor nemá žádné ambice na vzdělávání dětí. Lektorky by rády  s dětmi trávili čas v radosti a nadšení z objevování. A přitom by chtěli dětem ukázat a přiblížit svět, který je jim blízký.

Jsou zajištěna 3 jídla denně (oběd a dvě svačiny), s možností vegetariánské stravy. Při speciálních dietách bude jídlo řešeno individuálně.

Cena táboru je 2000 Kč- dítě, u sourozenců 2. dítě 1500 Kč. V ceně je program, strava, pití, pomůcky a materiál. Možnost platby hotově nebo na bankovní účet. Bližší informace budou poskytnuty při závazné přihláške.

Více informací o herně a akci na stránkách herny:

https://www.facebook.com/jindrichovicka.detska.herna

Poslední termín přihlášení je 31.7., ale prosíme o přihlášení  co nejdřiv kvůli jasnější organizaci. Pro přihlášení a dotazy pište na mail  tana@ucw.cz nebo volejte na telefonní číslo +420 728 929 905. Na otázky Vám zodpovíme i přes facebookové stránky.

Lektorkami jsou Táňa Kárová, která vede Montessori hernu, a Karla Salabová, která se věnuje hlíně dlouhé roky a jako Kaya vydala vlastní písničkové CD.

Pin It on Pinterest