API_9777Zajímavou novinku přináší letos doprovodný program Valdštejnských slavností. Návštěvníci se dostanou na věž radnice i v noci, během akce „oživlá radnice“. Během Valdštejnských slavností, které startují v pátek multižánrovým koncertem nazvaným „V podzámčí to žije“, budou moci návštěvníci zavítat nejen na náměstí mezi stánky, do parku za vojenským ležením nebo na bitvu za motelem Daniela.

Otevřeny budou v sobotu a v neděli i další zajímavé cíle. „Na radnici připravujeme po půlhodinách komentované prohlídky s výstupem na věž, otevřené bude i muzeum ve druhém patře. Tam se budou moci například podívat, jak se paličkuje krajka,“ říká vedoucí odboru kultury městského úřadu ve Frýdlantu Libor Štrom.

Komentované prohlídky radnice začínají v sobotu v 10 hodin dopoledne a skončí v 18.00. Následovat pak bude ve 23 hodin zmiňovaná „oživlá radnice“. Ta už bude bez komentáře, ale v zákoutích radnice bude zato možné potkat historické osobnosti. „A nově bude v noci otevřena věž, která nabídne nádherný výhled na noční Frýdlant,“ doplňuje Štrom.

V neděli budou komentované prohlídky pokračovat v časech 10.00 – 18.00. Po oba dva dny je ale třeba se na ně včas nahlásit na městském informačním centru v přízemí radnice.

Kromě radnice se návštěvníkům slavností otevře i muzeum ve Špitálku, připraveny jsou komentované prohlídky v děkanském kostele Nalezení sv. Kříže, na hradě a zámku Frýdlant a v zámeckém pivovaru bude k vidění výstava archeologických nálezů na Frýdlantsku.

Foto: ja, denní pohled z věže radnice, r. 2013
Frýdlant 11/05/2015
mp

Pin It on Pinterest