untitledLIBERECKO – Ve dnech 15. až 17. května 2015 zajišťovali policisté bezpečnost občanů Frýdlantu a návtěvníků akce “Valdštějnské slavnosti 2015”. 

Ve dnech 15. až 17. května 2015 se ve Frýdlantu konala jako každoročně akce “Valdštejnské slavnosti 2015”. Frýdlantští policisté ve spolupráci s policisty z dalších útvarů Krajského ředitelství policie Libereckého kraje dohlíželi během akce na zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu. Do akce byli během uvedených tří dnů zapojeni všichni policisté z obvodního oddělení ve Frýdlantu, dále policisté z oddělení cizinecké policie, dopravní policisté, policisté z oddělení pátraní a eskort, strážníci Městské policie Liberec a také zástupce polské policie z Bogatynie. Na zajištění akce se podílelo zároveň i několik hasičských jednotek a Zdravotnická záchranná služba Liberec.

V průběhu všech dnů navštívilo tyto slavnosti téměř 30 tisíc návštěvníků. Do akce byly zapojeny více jak čtyři desítky policistů a více jak desítka městských strážníků. Bezpečnostní opatření bylo ze strany velitele opatření ukončeno 17. května okolo sedmé hodiny večerní. Policisté během akce zkontrolovali celkem 65 vozidel a 74 osob, řidičům uložili 4 blokové pokuty. Dále řešili jeden trestný čin – ohrožení pod vlivem návykové látky, dva přestupky, proti majetku a proti občanskému soužití a drobné incidenty.

18.5.2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest