untitledKRAJ – Kriminalisté hledají muže s televizí.

Liberečtí kriminalisté vyšetřují první případ vraždy v tomto roce. V liberecké městské části Vratislavice – Liberec XXX byl ve svém bytě nalezen bez známek života 60letý muž. Přivolaná lékařka konstatovala smrt, ke zjištění příčin pak policisté nařídili provést soudní pitvu. Ta potvrdila, že muž měl na těle zranění, které si nemohl způsobit sám – zemřel tedy násilnou smrtí. Od počátku případu tedy policisté vyšetřují smrt muže jako zvlášť závažný zločin vraždy.

Podle pitevního protokolu zemřel 60letý muž pravděpodobně v době mezi 12. a 13. květnem 2015. Nalezen byl 13. května 2015 poté, co se na něho nemohl dovolat ani dozvonit jeho známý, se kterým se měl sejít. Ten se z obavy o jeho život (oběť se léčila s vysokým krevním tlakem) obrátil na tísňovou linku.

Kriminalisté na případu velice intenzívně pracují a při jeho vyšetřování vyšlo najevo, že v bytě zavražděného muže chybí televize s LCD obrazovkou s úhlopříčkou 82 cm, a dále notebook zn. Asus s červeným vrchním krytem. V této souvislosti se také kriminalisté obracejí se žádostí o pomoc na veřejnost.

  • Hledají všechny osoby, které dne 12. května 2015 kolem 20,00 hodin nastupovaly do tramvaje č. 11 na tramvajové zastávce „Ústav sociální péče“ a pokračovaly směrem do centra Liberce. Kriminalisté již nyní s jistotou vědí, že tramvají cestovala i osoba, která nesla volně v ruce televizor s LCD obrazovkou. Žádáme všechny cestující z tramvaje č. 11, aby se ozvali vyšetřovatelům, kteří na případu pracují a jsou s ním obeznámeni. Zajímá je především informace k muži s televizí – tedy jeho popis a pohyb (a to i po vystoupení z tramvaje).
  • Vyšetrovatele také zajímá, zda nebyl někdo osloven v souvislosti s prodejem televize nebo notebooku, a to například v restauracích, hernách, zastavárnách.

Veškeré informace či poznatky je možné volat přímo vyšetřovatelům, kteří na případu pracují, a to na tel.: 725 903 504 nebo na bezplatnou tísňovou linku 158.

18. 5. 2015
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest