Domov_U_S (1)Letos se koná již třetí ročník programu „Plníme přání seniorům“ společnosti Sodexo a jejich partnerů – více na: http://www.plnime-prani-seniorum.cz/cs/o-projektu/. Klienti z Domova U Spasitele ve Frýdlantu se též zapojili a poslali své přání, které s chutí kolektivně vymysleli.

Jejich přáním je vybudování místa k trávení volného času v letních dnech. Jednalo by se o jakési venkovní brouzdaliště – mělkou nádrž, zapuštěnou do terénu s max. hloubkou vody cca 30 cm. Z části by bylo upravené dno oblázky pro masáž a prokrvení chodidel (něco podobného jako tzv. Kneippův chodník). Do nádrže by vedly schůdky s madlem pro pohodlný sestup do vody. Podél masážního úseku by bylo madlo po obou stranách, aby se při procházení po oblázcích mohli senioři přidržovat oběma rukama.

Brouzdaliště bude velice příjemnou součástí letních dnů, trávených v domově a zkvalitněním života ve stáří obyvatel z našeho kraje.

Jestli se projekt „Klid a nohy v chládku“ uskuteční, závisí na finanční sbírce, která probíhá od 15. dubna 2015 do 30. června 2015. Přispět může každý jakoukoliv částku a společnost Sodexo tuto částku automaticky zvýší na dvojnásobek. Dárce může přispět jak anonymně, tak i veřejně.

Stav finanční sbírky a jména dárců lze průběžně sledovat na: http://www.plnime-prani-seniorum.cz/cs/detail-prani/89-klid-a-nohy-v-chladku

Jménem všech našich klientů děkujeme za jakoukoli finanční pomoc při realizaci jejich přání.

Foto: ec
Frýdlant 19/05/2015
Bc. Eva Crhová, Domov u Spasitele, Frýdlant

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest