il._foto_mediumLiberec bude v půlce srpna (17. – 22. 8. 2015) hostit Mistrovství světa v MTBO, neboli orientační závody na horských kolech.

Nejlepší závodníci z více než 20 zemí z celého světa si rozdělí medaile v seniorských a juniorských kategoriích, a to ve 4 disciplínách. Každá disciplína bude mít své centrum a cílovou arénu na jiném místě Libereckého kraje.

„První závod, a to na krátké trati, se uskuteční na biatlonovém stadionu v Břízkách v Jablonci nad Nisou 18. srpna. Turnov a Atletický stadion Ludvíka Daňka bude cílovou arénou závodu ve sprintu 19. srpna. A poslední dvě disciplíny, závod na klasické trati a ve štafetách, se přesunou do libereckého areálu ve Vesci – 21. a 22. srpna,“ popsala. Katka Horáčková za pořádající sportovní klub Slavia Liberec orienteering s tím, že záštitu nad mistrovstvím světa převzali hejtman Libereckého kraje, pan Martin Půta, a primátor města Liberec, pan Tibor Batthyány.

Pořadatelé ze sportovního klubu Slavia Liberec orienteering zvou do sportovních areálů nejen diváky, ale také ty, kteří by si rádi poměřili své síly, alespoň na dálku, s mistry světa. Budou připraveny open závody, které začnou po skončení jednotlivých disciplín a nabídnou stejné tratě jako pro mistrovství světa. Diváci v cílových arénách se můžou těšit na napínavé souboje, které budou moci sledovat na velkoplošné obrazovce v cílových arénách. Ti, kteří nebudou moci dorazit na MS osobně, budou mít šanci sledovat závody prostřednictvím České televize a také online webových přenosů výsledků, mezičasů, a GPS trackingu, případně zvuku a obrazu z arén.

„Přijďte podpořit českou reprezentaci na Mistrovství světa, vyzkoušet si MTBO na vlastní kůži a snad i společně oslavit české medaile, ” zve Katka Horáčková.

Veškeré potřebné informace najdete na stránkách http://www.wmtboc2015.cz/.

Mgr. Langer Jiří
jiri.langer@kraj-lbc.cz
485226302 / 739541588

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest