Liberecky_kraj_podporuje_projekt_Na_kole_jen_s_prilbou__mediumCelorepublikový projekt „Na kole jen s přilbou“ společně realizují neziskové organizace Bezpečně na silnicích o.p.s., jako nositel projektu, a Horská služba ČR, o.p.s., hlavní partner projektu. Společně probíhá už od roku 2011 za podpory BESIP Ministerstva dopravy na úrovni Libereckého kraje, v roce 2013 se pak rozšířil v celé České republice.

Hlavním cílem projektu je snížení nehodovosti a zejména následků dopravních nehod cyklistů v České republice, které zapříčiní nesprávné použití bezpečnostních prvků při jízdě na kole. Kampaň má veřejnost seznámit právě s dodržováním bezpečnostních zásad a správným použitím bezpečnostních přileb.

„K aktivitám směřujícím ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu se Liberecký kraj dlouhodobě hlásí. Jsme v této oblasti velice aktivní a ve spolupráci se svými partnery pořádáme řadu vlastních akcí. Nošení bezpečnostních přileb má obrovský smysl. Dokážou zabránit zbytečným úrazům a tragickým nehodám. Projekt „Na kole jen s přilbou“ rozhodně podporujeme,“ doplňuje krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Tváří projektu se pro tuto cyklistickou sezónu stali Jiří Ježek, šestinásobný paralympijský vítěz a mistr světa v cyklistice, olympionička a mistryně světa v alpském lyžování Šárka Strachová, několikanásobný mistr světa v biketrialu Martin Šimůnek, nebo bývalý fotbalista a fotbalový expert Luděk Zelenka. Projekt podpořila svou záštitou také Asociace krajů ČR, BESIP, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, stejně jako řada dalších partnerů.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
485226324 / 739541624

Zdroj: Liberecký kraj

 

Pin It on Pinterest