Krajsky_urad_Libereckeho_kraje_porada_Den_otevrenych_dveri_mediumTradiční Den otevřených dveří pořádá ve středu 27. května Krajský úřad Libereckého kraje. Už po dvanácté se otevřou běžně nepřístupné prostory a návštěvníci dostanou možnost nejen nahlédnout do kanceláří hejtmana nebo radních, ale s některými z nich si i popovídat. Po celý den budou u budovy úřadu, v ulici U Jezu 642/2a v Liberci, také atrakce, soutěže a zábavný program pro veřejnost. Bavit se a dozvědět se i něco zajímavého budou moci lidé i uvnitř budovy. Dveře úřadu se otevřou v čase od 10:00 do 16:00 hodin. Vstup je zdarma!

Stejně jako v loňském roce je součástí programu například prezentace složek IZS, Policie ČR, potápěčů, vojáků či celní správy a příspěvkových organizací. K vidění bude mnoho tanečních, sportovních či hudebních vystoupení. I letos nebude chybět módní přehlídka v páternosteru v podání Střední průmyslové školy textilní v Liberci, tentokrát na téma „V zajetí tisku“, „Snow fashion“ či „Ďábelská lest“. Ojedinělý výtah také ozdobí fotografická výstava k 15. výročí krajů.

V zastupitelském sále jsou nově připraveny praktické přednášky pro seniory na téma bezpečné chování seniorů na veřejných místech, dědictví a závěť podle nového Občanského zákoníku a násilí na seniorech. V části multimediálního sálu se můžete nechat hýčkat studentkami Střední školy gastronomie a služeb z Liberce a nechat si od nich třeba upravit účes nebo make-up. Současně zde budou probíhat ukázky textilních technik na ručním stavu a kolovratu. Poprvé se letos bude prezentovat i Krajská vědecká knihovna v Liberci, která si připravila nejen tvoření pro děti, ale i seniory (pletení z pedigu). A zájemci se také dozví spoustu užitečných informací o dárcovství krve a kostní dřeně z úst nejpovolanějších, odborníků z transfuzního oddělení Krajské nemocnice Liberec.

Užít si můžete i akční zábavu na atrakcích Bungee Running! a Moucha, anebo se projet třeba elektromobilem. Otestovat svou důvtipnost i znalosti mohou návštěvníci po celý den společně s libereckou iQlandií a samozřejmě si užít i mimořádné výhledy ze střechy budovy krajského úřadu.

Na co se mohou návštěvníci také těšit:

  • Vystoupení mažoretek, brazilské bojové umění Capoiera, irské a moderní tance, aerobic
  • Hudební vystoupení ZUŠ Liberec, výstavy
  • Stánky organizací: Severočeské muzeum Liberec, Oblastní galerie Liberec, ekocentra Střevlík, DDM Větrník, iQlandie, Týmu silniční bezpečnosti
  • Virtuální toulky 3D prostorem – 3D modelace historického centra Liberce, mapovou deskovou hru Země démonů
  • maskoty klubů FC Slovan Liberec, basketbalového týmu Kondoři a HC Bílí Tygři Liberec

Daníčková Blanka
blanka.danickova@kraj-lbc.cz
485226302 / 732765215

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest