sekání trávy 1Frýdlant – Pravidelné jarní sekání trávy probíhá v těchto dnech v různých částech města Frýdlant. V souvislosti se sekáním město znovu apeluje na všechny řidiče: dodržujte zákaz zastavení, který se dva až tři dny před zahájením sekání objeví u příjezdových cest na sídliště a do ulic. Vyhnete se tím třeba rozbitému okénku.

V současné době se sekáči, pracující pro město, pohybují v ulici Družstevní. Pracovat v ní budou i v průběhu úterý, případně středy. Záležet bude na počasí. „U všech přístupových cest na sídliště stojí cedule se zákazem zastavení vždy od 6.00 do 14.00 hodin. Byli bychom velmi rádi, kdyby ho řidiči dodržovali. Není tam totiž jen tak. Ze zkušenosti víme, že zaparkované auto může přijít během sekání k úhoně a nedá se tomu příliš zabránit. Odražený kamínek, který v trávě není ani vidět, dokáže například prorazit nebo třeba jen poškodit okénko,“ říká vedoucí technického oddělení majetkosprávního odboru městského úřadu Frýdlant Roman Šlejtr.

Sekáči, které má pod svým dozorem, se sice snaží automobily stojící v bezprostřední blízkosti sekané trávy chránit, ne vždy je to ale možné. „Když sekáme u aut příliš blízko, využíváme speciálně upravené plachty z jutoviny. Ty natáhneme před auta a chráníme je před znečištěním trávou nebo právě před odlétávajícími kamínky. Když jsou ale automobily dál, plachty nenatahujeme. Nikdy však nemůžeme vyloučit, že nějaký kamínek nevyletí, neodrazí se od obrubníku a některé z aut nezasáhne. Dokáže totiž letět až 30 metrů daleko,“ popisuje Roman Šlejtr.

Podle něj je nejspolehlivější ochranou před takovou událostí, kterou řeší majetkosprávní odbor někdy i sedmkrát do roka, respektování zákazu zastavení. Pojišťovna sice škodu způsobenou na automobilu uhradí, majitele vozu ale stojí toto neuposlechnutí značky mnoho času při vyřizování náhrady škody.

sekání trávy 3V tomto týdnu se sekáči vydají po dokončení prací v ulici Družstevní do ulice Bezručovy, následovat bude okolí domu s pečovatelskou službou a Novoměstská ulice. Koncem týdne je plánováno sekání na přistávací ploše pro vrtulníky u nemocnice a v ulici Lužické, u nemocničního parkoviště. „V příštím týdnu se pak plánuje posekání trávy v ulicích Kaplického, U nemocnice, Liliová a následně na sídlišti naproti nemocnici v ulicích Fügnerova, Školní a Příčná. Doufám, že tentokrát už bude řidičů, kteří neuposlechnou zákazu zastavení, jen minimum,“ uzavírá Roman Šlejtr.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest