zubačka

Již podesáté zahajíme sezónu na Zubačce dnem dětí. 30. května 2015 se můžete těšit na zvláštní vlaky i bohatý program nejenom pro děti.

Letos poprvé vyrazí na ozubnicovou trať z Tanvaldu do Kořenova zvláštní vlaky Železniční společnosti Tanvald. Zvláštní vlaky bude tvořit historický motorový „Singrovka“ M240.056, barový vůz Balm Bistro, vozy Balm a unikátní ozubnicová lokomotiva „Rakušanka“ T426.0. Jízdenky do zvláštních vlaků koupíte v den akce v předprodeji na nádraží v Tanvaldě nebo přímo ve zvláštních vlacích. Budete odbaveni historickými lepenkovými jízdenkami i průvodčími v historických uniformách. V barovém voze můžete kromě občerstvení zakoupit i upomínkové předměty ze Zubačky. Pivo a limonáda se roznášejí po celém vlaku. V horních třech vozech zvláštního vlaku můžete na televizi sledovat pohled ze stanoviště strojvedoucího motorového vozu.

V železniční stanici Kořenov se uskuteční Den dětí. Pro děti budou připraveny soutěže a hry, účastníci obdrží diplom, případně drobné ceny. Program v Kořenově je pro děti připraven od 11 hodin, kdy do Kořenova přijede první zvláštní vlak. Na pořádání dne dětí se také podílí Dům dětí a mládeže Ulita Tanvald.

V 11:15 Hudební divadlo Hnedle Vedle zahraje Dětský kabaret. Akce se koná za každého počasí. V případě špatného počasí se akce presouvá do nádražní budovy. Změna programu vyhrazena.

Vedle železniční stanice se můžete povozit vláčkem Důlní železnice. Za svezení vláčem zaplatíte 30,- Kč, více informací naleznete na adrese www.dulnizeleznice.com. Od železniční stanice Kořenov můžete historickým autobusem vyrazit na výlet na Jizerku nebo do Příchovic. V Kořenově bude také otevřeno Muzeum ozubnicové dráhy, kde se seznámíte s historií naší ozubnicové dráhy nebo tu zakoupíte různé upomínkové předměty ze Zubačky. Bohaté občerstvení v Kořenově je samozřejmostí!

Železniční společnost Tanvald se na Vás těší v sobotu 30. května na Zubačce!

Jízdní řády najdete zde.

Zdroj: Zubačka

Pin It on Pinterest