cuSdružení Curia Vitkov a Legio X. GPF Vás ve spolupráci s mnoha dalšími sdruženími a spolky oživené historie či dobového vojenství zvou na tradiční antický festival na dvorci Curia Vitkov u Chrastavy na Liberecku!

Akce bude pouze jednodenní – v sobotu – 30. 5. 2015 od 11 hodin na dvorci Curia Vitkov u Chrastavy

Během programu se Vám představí různé skupiny hist. šermu a reenactementu z celé republiky a seznámí Vás poutavou formou s vojenstvím římských legií, pomocných sborů, starých Keltů či Germánů a nově také Skytů! Vy i vaše děti si budete moci vyzkoušet na vlastní kůži, co obnášel kupříkladu těžký výcvik římského legionáře pod nelítostnou holí tvrdého centuriona. Ty z Vás, které tolik neoslovuje jen boj a válka budou jistě zajímat i některá starověká řemesla či zaměstnání – kupříkladu římského vojenského zeměměřiče nebo konstruktéra, případně ozkoušet něco ze života v barbarském keltském nebo skytském ležení.

Součástí programu bude i možnost prohlédnout si areál raně středověkého skanzenu Curia Vitkov.

Závěr programu budou korunovat společné ukázky různých forem boje ve starověku. Budete-li unaveni bojem a ukázkami, můžete se občerstvit v naší kryté taverně.

Vstupné na akci činí 80 Kč pro dospělé a 40 Kč pro děti do 15-cti let. Rodinné vstupné činí 200 Kč. Malé děti do výšky legionářského štítu (asi 120cm) mají vstup na akci zdarma! V ceně vstupenky je doprovodný program, atrakce pro děti a prohlídka archeoskanzenu Curia Vitkov. Výtěžek vstupného je určen na výstavbu, údržbu a provoz areálu archeoskanzenu.

Zdroj: Curia Vitkov

Pin It on Pinterest