053-Petr_Bureš-Podzimní_ráno_na_JizerceJiž jen do pátku 5. 6. je možné zasílat snímky do pátého ročníku fotografické soutěže Zaostřeno na Jizerky. Každý může přihlásit maximálně 4 fotografie Jizerských hor, které zašle jak emailem na adresu jizerky@ecn.cz tak dodá vyvolané na libereckou adresu nadace Matoušova 453/21. Doručené snímky zhodnotí odborná porota a vybere z nich 13 nejlepších, ze kterých bude sestaven nástěnný kalendář Zaostřeno na Jizerky 2016. „Takto oceněným autorům předáme hodnotné ceny, ale myslím si, že tou hlavní odměnou jim bude účast v kalendáři, který si každým rokem získává čím dál větší oblibu veřejnosti,“ říká Ondřej Petrovský, ředitel pořádající Nadace pro záchranu a obnovu Jizerských hor.

Ze širšího výběru kvalitních snímků vznikne putovní výstava, která bude mít vernisáž v říjnu tohoto roku. Každý soutěžící zde obdrží jako poděkování jeden výtisk kalendáře. K výstavní kolekci se přidá ještě jedna fotografie, kterou bude po celou dobu letních prázdnin vybírat v internetovém hlasování veřejnost. „Snímky, které doposavad dorazily, mě utvrzují v tom, že Jizerky mají stále mnoho návštěvníků, kteří dokážou zachytit tradiční místa zcela netradičním pohledem,“ přiblížil Petrovský.

Fotografická soutěž Zaostřeno na Jizerky byla poprvé vyhlášena již v roce 2011 a s nápadem na její pořádání přišel předseda správní rady nadace František Pelc. Za její historii poslali fotografové již přes 800 snímků a vytištěno bylo 4 100  kalendářů. Výtěžek z jejich prodeje nadace využila na výsadby původních druhů dřevin v Jizerských horách. „Jsem velice rád, že můžeme lidem ukázat krásné pohledy na Jizerské hory a oni nám svou účastí ve fotosoutěži i nákupem kalendářů pomáhají s obnovou těchto krásných hor,“ uzavřel Petrovský.

 

Více informací: Ondřej Petrovský, ředitel Nadace pro záchranu a obnovu Jizerských hor,

                                      tel.: 605 701 503, e-mail: jizerky@ecn.czwww.jizerky.ecn.cz

Zdroj: Nadace pro záchranu a obnouvu Jizerských hor

Pin It on Pinterest