obr6-2Nemocnice Frýdlant – Minulý týden, ve čtvrtek 21. 5. 2015 byla na Chirurgickém oddělení nemocnice Frýdlant odoperována první pacientka s křečovými žilami (varixy) dolních končetin revoluční miniinvazivní metodou ClariVein. Tuto inovátorskou operační techniku do naší nemocnice přinesl cévní chirurg MUDr. Miloslav Pirkl a to z důvodu její minimální invazivity bez nutnosti jakéhokoliv řezu, stehů, absolutní bezbolestnosti, proveditelnosti dokonce i bez nutnosti třeba jen minimální lokální anestezie bez jediné kapky krve. „Technika ClariVein, tedy mechanicko-chemická ablace povrchních žil, v kombinaci s pěnovou sklerotizací nabízí vhodně indikovaným pacientům dokonalý komfort v řešení varixů dolních končetin,” konstatuje doktor Pirkl, „a je elegantní v tom, že skutečně pacient nemá absolutně žádné bolesti, není zapotřebí jakékoliv anestezie, má dokonalé estetické výsledky a je účinná stejně jako mnohem invazivnější a bolestivá klasická operační technika,” pokračuje.

Jeho slova potvrzuje i první pacientka Nemocnice Frýdlant, která tento výkon podstoupila: „S operací jsem spokojena, jak během výkonu, tak i bezprostředně po něm jsem se cítila naprosto skvěle. Je to skutečně úplně bezbolestné, na sál i ze sálu jsem si došla s doprovodem zcela sama, hned po operaci jsem šla do jídelny na oběd. Myslím, že tuto operaci mohu vřele doporučit všem pacientům s křečovými žilami.”

Zavedením techniky ClariVein se rozšířilo spektrum péče poskytované chirurgické léčby varixů dolních končetin a v kombinaci s technikami klasickými operačními, sklerotizačními a radiofrekvenční ablací jsme schopni každému klientovi poskytnout terapii křečových žil šitou jemu na míru. Do konce roku 2015 poskytujeme léčbu ClariVein za zvýhodněnou cenu, která je v České republice bezkonkurenční.

Více se dočtete zde.

Zdroj: Nemocnice Frýdlant

Pin It on Pinterest