Mladi_cykliste_se_utkaji_v_krajskem_kole_dopravni_souteze_mediumKrajské kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů se na Dětském dopravním hřišti v Jablonci nad Nisou uskuteční ve čtvrtek 4. a v pátek 5. června. Akci pořádá Liberecký kraj společně s BESIP Ministerstva dopravy, Centrem služeb pro silniční dopravu, Policií České republiky, Městskou policií Jablonec nad Nisou a Českým červeným křížem Jablonec nad Nisou. Čtvrtečního zahájení se zúčastní také krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník a krajská radní pro školství Alena Losová.

Krajského kola se zúčastní celkem 64 dětí ve dvou věkových kategoriích. Soutěžní družstvo utvoří vždy 2 dívky a 2 chlapci. V  I. kategorii budou soutěžit žáci 5. a 6. ročníků základních škol a ve II. kategorii žáci 7. až 9. ročníků základních škol. Na děti čeká dohromady pět soutěžních disciplín (jízda podle pravidel na dětském dopravním hřišti, znalostní test z pravidel provozu na pozemních komunikacích, práce s mapou, jízda zručnosti a zdravověda). Výsledek družstva určí součet trestných bodů jeho jednotlivých členů.

V letošním krajském kole budou soutěžit:
v I. kategorii družstva ze základních škol: Lomnice nad Popelkou (T.G.M.), Košťálov, Hrádek nad Nisou (T.G.M.), Vratislavice nad Nisou, Zásada, Kokonín, Nový Bor (U Lesa) a Česká Lípa (Slovanka),

ve II. kategorii družstva ze základních škol: Lomnice nad Popelkou (T.G.M.), Studenec, Frýdlant, Liberec (Dobiášova), Zásada, Rychnov u Jablonce nad Nisou, Česká Lípa (Pátova) a Česká Lípa (Sever).

Časový harmonogram Krajského kola Dopravní soutěže mladých cyklistů 2015

1.den – čtvrtek 4. 6. 2015
13:00 hod. – Slavnostní zahájení soutěže
13:10 – 16:30 hod. – Soutěžní disciplíny (jízda podle pravidel, test z pravidel, práce s mapou)

2.den – pátek 5. 6. 2015
9:00 – 12:30 hod. – Soutěžní disciplíny (jízda zručnosti, zásady poskytování první pomoci)
13:00 hod. – Vyhlášení výsledků a ukončení soutěže

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
485226324 / 739541624

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest