singltrek_002

V květnu 2015 přišla skvělá zpráva z Ameriky. Po náročném a dlouhodobém posuzování se tým expertů Singltrek s.r.o., který stojí mj. za vznikem Singltreku pod Smrkem, stal prvním evropským členem mezinárodní cechovní organizace stavitelů stezek PTBA (Professional Trailbuilders Association). Organizace PTBA vznikla v roce 1976 v USA a je jedinou (a prestižní) organizací sdružující projektanty a stavitele stezek na světě.

Členství firmě Singltrek, s.r.o. bylo osobně uděleno jejímu jednateli Tomáši Kvasničkovi na výroční konferenci PTBA, která se konala v polovině května v americkém státě Oregon. Členství v PTBA se uděluje na základě několika poměrně náročných podmínek. Hlavním kritériem je samozřejmě dlouhodobá expertní práce firmy v oboru. Uchazeč o členství musí mít svého “sponzora”, neboli zasloužilého člena organizace, který osobně prověří a zaručí se za uchazečovu odbornost a profesionalitu. Dále pak musí uchazeč doložit několik doporučení od svých klientů či odborníků, s nimiž spolupracoval. Protože se jedná o cechovní organizaci, jejíž podstatou je vzájemná podpora členů (kolegů v branži), je důležitým předpokladem také to, že uchazeč bude schopen aktivně sdílet své poznatky a zkušenosti a pomáhat tak ostatním členům. Uchazečovu žádost o členství pak posoudí, přijme nebo zamítne interní odborná komise PTBA.

Jak se vůbec malá česká firma jako Singltrek, s.r.o. do hledáčku organizace PTBA dostala? Vysvětluje to Tomáš Kvasnička: “S několika americkými staviteli stezek jsem se osobně seznámil již v roce 2007, kdy jsem byl na dlouhodobé studijní stáži v USA a učil se designovat stezky. Od té doby Američané na dálku práci našeho týmu průběžně sledovali, avšak zpozorněli, když se k nim z různých stran začaly dostávat pozitivní ohlasy na Singltrek pod Smrkem. Loni na podzim nás oslovil náš budoucí “sponzor” s tím, že chce vykonat na Singltreku pod Smrkem inspekční návštěvu, kterou jsme samozřejmě rádi uspořádali. Evidentně jsme jeho posouzením prošli, protože výsledkem této návštěvy byla nabídka, ať se ucházíme o členství v PTBA.”

Shodou okolností je Singltrek, s.r.o. prvním evropským členem PTBA. Je to velmi milý důkaz o tom, že Frýdlantsko je díky Singltreku pod Smrkem ve světě vidět. Teď jde o to, jestli si Singltrek pod Smrkem dokáže svůj vysoký standard udržet i v příštích letech a zda dokáže odolat v prostředí silné konkurence nových destinací, které vznikají po celém Česku.

Jablonec nad Nisou, 26. 5 . 2015

Co je Singltrek pod Smrkem?

Singltrek pod Smrkem je první destinací značky Singltrek v České republice. Tuto síť stezek, umístěnou pod majestátní horu Smrk do překrásné divoké přírody severních svahů Jizerských hor, projektoval velšský designér stezek Dafydd Davis, který je uznáván jako absolutní světová špička ve svém oboru.

Singltrek pod Smrkem v současné době nabízí trasy v úhrnné délce přes 80 kilometrů ve čtyřech stupních obtížnosti. Své si tu najde každý, od rodin s malými dětmi po zdatné a zkušené terénní cyklisty. Úzké stezky, které se vinou a vlní rozložitými úbočími horského masivu Smrku, přinášejí radost všem, kteří je vyzkoušejí.

Nástupní místo Singltreku pod Smrkem se nachází v Novém Městě pod Smrkem. Přímo na pláži krásného přírodního koupaliště je pro cyklisty vybudováno zázemí Singltrek Centrum s občerstvením a restaurací, obchodem s cyklistickými potřebami a oblečením, Test Centrem kol AGang, myčkou kol, WC, sprchami, převlékárnami, posezením, dětským hřištěm, pumptrekem a ubytováním campingového typu.

Singltrek Centrum je základnou bajkového dění a setkávání lidí. Pořádá výukové kempy na stezkách, společenské akce a festival pro bajkery, akce pro děti, teambuildingové akce pro firmy a kolektivy a brigády údržby stezek. Výtěžek z obchodní činnosti Singltrek Centra se zásadním způsobem podílí na financování údržby stezek.

singltrek_001

Nástupní místo Singltreku pod Smrkem se nachází v Novém Městě pod Smrkem u přírodního koupaliště.

[mapsmarker marker=”7″]

 

Cestou z Liberce / Děčína / Žitavy / Zhořelce:

  1. Přes Frýdlant do Nového Města pod Smrkem
  2. Na náměstí v Novém Městě pod Smrkem pokračovat po hlavní silnici směrem na Polsko
  3. Odbočit doleva na vedlejší ulici směrem na Jindřichovice pod Smrkem
  4. Za konečnou značkou Nové Město pod Smrkem odbočit na parkoviště se značkou Singltrek Centrum
  5. Odkaz na mapy.cz

Cestou ze Świeradówa Zdróje:

  1. Přes Świeradów Zdrój do Nového Města pod Smrkem
  2. V Novém Městě první odbočkou doprava na vedlejší silnici na Jindřichovice pod Smrkem
  3. Za konečnou značkou Nové Město pod Smrkem odbočit na parkoviště se značkou Singltrek Centrum
  4. Odkaz na mapy.cz

Sídlo:

Singltrek, s.r.o.
Mechová 17
466 04 Jablonec nad Nisou

Kontakt:

Mgr. Tomáš Kvasnička, MA
tomas.kvasnicka@singltrek.cz

Zdroje textu a fotografií:

http://www.singltrekpodsmrkem.cz/

Pin It on Pinterest