Vydejte_se_na_trasu_drsnackeho_Nisamarathonu_mozna_se_kona_naposledy_mediumVodácko – drsňácký závod korytem řeky Nisy, Nisamarathon 2015, startuje již v sobotu 6. června. Patnáctý ročník klání pro odvážlivce je možná posledním, pořadatelé totiž zvažují jeho ukončení. Proto neváhejte, ještě máte možnost se přihlásit a vyrazit tak na trať společně s dalšími posádkami. Do boje především s vlastní vůlí je pomyslným startovním výstřelem pošle hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Do netradičního závodu vedoucího korytem Lužické Nisy vyrazí první odvážné posádky v 8:00 hodin z Proseče nad Nisou, ti nejrychlejší jsou očekáváni v cíli na Trojzemí, v Hrádku nad Nisou, kolem 13:30 hodin. Na krkolomné cestě, která vede po vodě i na suchu je můžou diváci povzbuzovat cestou a pak je ocenit potleskem i v cíli. Tam pořadatelé připravili i program pro veřejnost. V 16:00 hodin se mohou těšit na koncert kapely The Hitfakers, v 17:00 hodin pořadatelé vyhlásí výsledky závodu.

Možná letos pořádáme Nisamarathon naposledy, protože se nám hlásí stále méně posádek a stále stejní lidé. Tentokrát máme asi patnáct přihlášených týmů. Uvidíme,“ uvedl k letošnímu ročníku organizátor akce Petr Olyšar.

Zájemci, kteří se ještě chtějí na trať vydat, mají stále možnost. Buď prostřednictvím formuláře na webových stránkách www.nisamarathon.cz nebo přímo u pořadatele na emailu info@olysar.cz.

Daníčková Blanka
blanka.danickova@kraj-lbc.cz
485226302 / 732765215

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest