Charitativní běh kolem liberecké přehrady 2015 (18)V charitativním běhu kolem liberecké přehrady, který uspořádali ve spolupráci s Nadací Olgy Havlové studenti z mezinárodního klubu studentů ESN, se podařilo vybrat asi třetinu částky potřebnou na nákup nového vozíku pro Ondřeje Veselého.

Běželo se v neděli 31. května, zúčastnilo 182 registrovaných běžců a dohromady se na startovném a dobrovolných příspěvcích vybralo 27 149 korun. Výtěžek charitativní akce s názvem „Běžím, co můžu – pomůžu“ předali studenti Ondrovi Veselému (27), který se narodil s fyzickým postižením a potřebuje k pohybu invalidní vozík. Vybraná částka tvoří asi třetinu nákladů na nový sportovní vozík.

„Závod“ byl rozdělen do šesti kategorií, takže si na své přišli všichni – od dětí až po profesionální sportovce, kteří si okruh kolem přehrady zaběhli dvakrát. Největší úspěch měla kategorie Rodičů s juniory, pro kterou platí, že rodič musí dítě do cíle donést.

Naši studenti připravili pro běžce zázemí s doprovodným programem. Studentky z ústavu zdravotnických studií zajišťovaly zdravotnický dozor a zájemcům bezplatně měřily tlak. Studentky z fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické připravily na dětském hřišti program pro nejmenší účastníky, děti mohly například nakreslit obrázek příjemci podpory, Ondrovi. Na akci měly stánek se svými výrobky také chráněné dílny sdružení Tulipán a na závod přijeli také zástupci Výboru dobré vůle při Nadaci Olgy Havlové, který se na pořádání běhu podílel.

Mezinárodní klub studentů při Technické univerzitě Liberec (ESN Liberec) je nepolitická studentská organizace se sítí poboček po celé Evropě, která pomáhá zahraničním studentům při vycestování v rámci programu Erasmus.

Závod Běžím, co můžu – pomůžu patří pod projekt SocialErasmus, který umožňuje zahraničním studentům pomáhat veřejnosti v místě, které si zvolili pro svůj studijní zahraniční pobyt. Letos to byl již druhý ročník. Při loňském běhu se podařilo vybrat přes 21 000 korun, které získal Alois Serbus (26) také na nákup sportovního invalidního vozíku. Psali jsem o tom v článku Studenti podpořili vozíčkáře během kolem přehrady.

Letošní závod doprovázela také výstava fotografií o činnosti Výboru dobré vůle při Nadaci Olgy Havlové a o Olze Havlové, již jste mohli vidět ještě tento týden v přízemí budovy G Technické univerzity v Liberci, která byla partnerem akce.

Fotogalerii najdete zde.

-pir-

Zdroj: TUL

Pin It on Pinterest