Růžové pudřenkyV sobotu 6. 6. 2015 se uskutečnil 1. ročník turnaje smíšených družstev ve volejbale. Pořádali ho členové spolku Vrtule Frýdlant, a také proto dostal název O DŘEVĚNOU VRTULI. 10 týmů se utkalo ve velkém vedru na umělém hřišti v areálu SŠHL Frýdlant v Bělíkově ulici. Sluníčko dávalo všem účastníkům pořádně zabrat, ale všichni se s tím vypořádali a k vidění byl velmi kvalitní volejbal.

Ve dvou skupinách po pěti týmech, kde se hrálo systémem každý s každým na dva hrané sety, se bojovalo od ranních hodin až do půl čtvrté. Ve skupině „A“ si pohlídal první příčku tým Růžové pudřenky z Jablonce nad Nisou a okolí, který se opíral o hráče krajského přeboru a o velmi dobře hrající nahrávačky. Druhé místo pak připadlo Čtverákům. Zkušení liberečtí pardálové předvedli, že se stále mohou porovnávat i s těmi o generaci mladšími. Skupina „B“ byla o poznání vyrovnanější. Do poslední chvíle nebylo jasné, kdo skončí na prvním místě a bude mít možnost si zahrát finále. Až v posledním setu se rozhodlo. Do finále se probojoval liberecký Rebel team. A do souboje o bronz postoupilo mužstvo Kopyta. O 3. místě musel rozhodnout tie-break, ve kterém byli úspěšnější Čtveráci. Finále také dospělo do třetího zkráceného setu. V něm rozhodovaly maličkosti, ale v koncovce byl přeci jen jistější tým Růžových pudřenek (na fotce) a mohl se tak po právu radovat z triumfu na frýdlantském turnaji.

Akce se povedla a určitě se uskuteční i příští rok. A to opět první sobotu v červnu.

Jako spolek ovšem máme v plánu akci i pro ty menší. V sobotu 20. června proběhne turnaj pro děti základní škol ve frýdlantském výběžku. Propozice k turnaji naleznete zde. Již máme přihlášených 10 dětí, ale tím rozhodně není naplněna naše kapacita. Všichni jsou vítáni!

Za Vrtule Frýdlant

Matěj Drechsler

Zdroj: Vrtule Frýdlant

Pin It on Pinterest