dožínky ilustračníFrýdlant – Do slámy a květinové výzdoby ve stylu historických dožínek se 5. září zahalí centrum Frýdlantu. Po 13 letech se sem totiž vracejí krajské dožínky Libereckého kraje. Nabídnou program pro děti i dospělé. Od zemědělských strojů a zvířat přes dožínkovou mši, dětský program, dechovou hudbu až po hvězdy pop music. 

S krajskými dožínkami se Liberecký kraj vrací do Frýdlantu takříkajíc na místo činu. „Právě ve Frýdlantu totiž Liberecký kraj starodávnou tradici dožínkové slavnosti v roce 2002 obnovil. Akce mezitím zavítala do různých koutů kraje a teď se k nám vrací,“ vysvětlil starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Akce plná hudby a zajímavého programu je věnována nejen starodávné oslavě ukončení žní, ale představení celého odvětví zemědělství a potravinářství. Její součástí je i vyhlášení výsledků soutěže Výrobek roku Libereckého kraje z odvětví potravinářství – zemědělství a představení regionálních výrobců potravin.

Doprovodný program nabízí opravdu vyžití pro každého. „Na náměstí je připraven bohatý kulturní program včetně hudebních lahůdek, ve Špitálku bude výstava „Bylinky napříč staletími“, od zámku půjde dožínkový průvod a v kostele Nalezení svatého Kříže proběhne slavnostní dožínková mše. A park bude plný zemědělské techniky a hospodářských zvířat,“ vybral z programu vedoucí odboru kultury městského úřadu Frýdlant Libor Štrom.

Kompletní program krajských dožínkových slavností bude zveřejněn na webových stránkách města v průběhu prázdnin.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest