Kraj_se_snazi_znovu_zajistit_rozsirenou_zubni_pohotovost_fungovat_by_mela__od_rijna_mediumRada kraje včera schválila zahájení výběrového řízení veřejné zakázky malého rozsahu „Rozšíření zubní pohotovostní služby v oboru zubní lékařství na území Libereckého kraje“. Snahou kraje je znovu zajistit rozšířenou zubní pohotovost v nočních hodinách (soboty, neděle, svátky), tentokrát však od 18:00 do 22:00 hodin.

„Pohotovost chceme rozšířit pro občany Libereckého kraje i pro jeho návštěvníky, pokud se u nich akutně objeví problém se zuby. Během dubna a května, kdy rozšířená pohotovost fungovala, se ukázalo, že je potřebná a pacienty využívaná. Mrzí nás, že se tuto službu nepodařilo udržet a smlouva musela být ukončena. Věřím, že druhé výběrové řízení bude úspěšnější. Kraj chce v každém případě najít cestu, jak rozšířenou zubní pohotovost zajistit, i když dle dvouměsíční zkušenosti již ve zkrácené době od 18:00 do 22:00 hodin,“ uvedl Petr Tulpa, radní pro resort zdravotnictví.

Předmětem příslušné veřejné zakázky je požadované rozšíření pohotovosti nejen pro období konce roku 2015, ale i pro celý následující rok, tedy od 1. 10. 2015 do 31. 12. 2016. „Pohotovostní službou v oboru zubní lékařství se rozumí ambulantní péče poskytovaná pacientům v případě náhlé změny zdravotního stavu nebo zhoršení průběhu onemocnění vzniklého mimo pravidelnou ordinační dobu poskytovatele v oboru zubní lékařství,“ vysvětlila vedoucí odboru zdravotnictví KÚ LK Alena Riegerová.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
485226324 / 739541624

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest