vrtuleVolejbalový oddíl Vrtule Frýdlant má za sebou další úspěšnou akci. V sobotu 20. 6. 2015 se v tělocvičně SŠHL Frýdlantě v Bělíkově ulici konal historicky první turnaj v minivolejbalu ve Frýdlantském výběžku. Tuto akci za podpory města Frýdlant pořádali členové spolku Vrtule Frýdlant a vše proběhlo naprosto bez problémů.

Co je to vůbec minivolejbal? „Barevný minivolejbal“ je projekt Českého Volejbalového Svazu (ČVS), který zpřístupňuje volejbal i těm nejmenším. U nás tento turnaj probíhal ve dvou kategoriích, které byly určeny pro dvoučlenná družstva. Té mladší (věk 8-11 let), oranžové, kategorie se účastnilo 5 dvojic. Rovněž v té starší, červené (12-15 let), bylo 5 párů. Oranžový i červený minivolejbal je kombinací přehazované a volejbalu. Tudíž pokud si děti rozumí s balonem, mohou hned soutěžit. A to
je právě to, co by mohlo děti k volejbalu přilákat. Během turnaje hrál každý s každým dvě kola na čas (10 minut). K vidění byly velmi zajímavé zápasy. Všechny děti se snažily a bylo zřejmé, že se i baví. Hrálo se na čtyřech hřištích, takže nikdo nemohl vypadnout z tempa. O výsledek úplně nešlo, ale přeci jen tady jsou výsledky obou kategorií:

Oranžová kategorie:

1. Kubát Vojta, Budka Dominik
2. Leibl Honza, Závětová Lucka
3. Nováková Nikča, Kytka Adam
4. Sobotová Roxi, Čabanová Terka
5. Horký Samuel, Holancová Áďa

Červená kategorie:

1. Sestry Svěrčinovy, Kolomazníčková Sára
2. Krausová Pavlína, Dembická Lenka
3. Facková Terka, Mudrová Lucka
4. Hartigová Leontýna, Sivák Tomáš
5. Pelzová Zdena, Kvapilová Terka

Všem účastníkům gratulujeme a rádi bychom poděkovali všem rodičům. Zvláštní poděkování také patří panu učiteli Jiřímu Vávrovi, který propagoval tuto akci na ZŠ Husova. Ohlasy a novinky z našeho spolku můžete sledovat na našich FB stránkách https://www.facebook.com/VrtuleFrydlant, více fotek z turnaje pak naleznete zde.

Rádi bychom vám všem také připomněli, že pořádáme pravidelné volejbalové tréninky. Přes léto máme sice pauzu, ale hned v září začínáme. Trénovat budeme každé úterý od 16:30 do 18:00 v tělocvičně SŠHL Frýdlant (Bělíkova ulice). Vítáni jsou všichni ve věku 8 – 18 let.

Za Vrtule Frýdlant

Matěj Drechsler

Zdroj: Matěj Drechsler

Pin It on Pinterest