2015710811588305Frýdlant – Projekt regenerace náměstí T. G. Masaryka ve Frýdlantu postupuje do finále soutěže Hvězda severovýchodu. V úterý 7. července o tom v hlasování rozhodli místní lidé i turisté, kterým se právě tento projekt zamlouval z nabízené desítky nejvíce.

Vedle náměstí o postup do finále bojovala za Frýdlant ještě rekonstrukce městského muzea Špitálku, projekt vybavení pro praktickou výuku na SŠ Hospodářské a lesnické a rekonstrukce hotelu Antonie.

Frýdlant se v úterý stal v pořadí pátým městem, kde měl zastávku stánek hledající Hvězdu Severovýchodu. Tou se v říjnu stane projekt spolufinancovaný Regionálním operačním programem NUTS II Severovýchod, který bude u veřejnosti shledán jako nejpodařenější a nejužitečnější. „V každém městě představujeme několik projektů buď přímo z toho místa, nebo z bezprostředního okolí a lidé vždy ten den v hlasování ve stánku vyberou jeden, který postupuje do velkého finále. Ve Frýdlantu mohli lidé vybírat přímo z projektů ve městě nebo z dalších v Chrastavě, Hrádku nad Nisou nebo Chotyni a Mníšku,“ vysvětlil Jakub Semerád z odboru publicity regionální rady ROP Severovýchod. Šlo o projekty, které jsou v rámci regionu nejzajímavější, ať už svým dopadem nebo i cenou.

Lidé nakonec v hlasování ve Frýdlantu jednoznačně rozhodli o tom, že do finále pošlou projekt regenerace místního náměstí. O titul bude bojovat s dalšími 19 vítězi od 14. září do 11. října v hlasování veřejnosti, které bude probíhat na webové stránce www.hvezdyseverovychodu.cz.

Zdroj / autor: mesto-frydlant.cz

Zdroj: Regiony24.cz

Pin It on Pinterest