image.phpPlné ruce práce mají od nedělního večera frýdlantští dobrovolní hasiči. Kvůli prudké bouři doprovázené silným nárazovým větrem, zasahovali do pondělního večera u zhruba 25 nahlášených událostí. Převážně šlo o likvidaci popadaných stromů. Škody způsobené bouřkou budou ale odstraňovat i v následujících dnech.

Extrémně silný vítr během bouřky polámal na Frýdlantsku desítky stromů, na řadě míst spadly větve na elektrické vedení a lidi tak zůstávali bez elektrické energie. „Ve Frýdlantě naštěstí nepřinesla bouře žádné škody na městském majetku. Podepsala se jen na městské zeleni. Ty největší už stačili zlikvidovat dobrovolní hasiči nebo pracovníci technického oddělení městského úřadu Frýdlant. Lidé ale musí počítat s tím, že některé menší škody se budou likvidovat až v příštích dnech,“ řekl starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Frýdlantští hasiči ale nezasahovali v souvislosti s následky bouřky jen ve městě. „Od rána jsme pomáhali také v nedalekých Kunraticích, které byly z Frýdlantska zasaženy nejvíce. Na místní komunikace tam popadalo několik stromů. Stejně tak v aleji mezi Kunraticemi a Dětřichovem,“ uvedl velitel Jednotky sboru dobrovolných hasičů ve Frýdlantu Stanislav Socha. Jeho kolegové pomáhali během pondělí prořezávat popadané stromy či větve i na silnici na Nové Město pod Smrkem nebo na Arnoltice. I on počítá s tím, že další zásahy je čekají během týdne. „Teď se začneme věnovat menším věcem, které lidé teprve postupně objevují a nahlašují. Například narušeným korunám stromů v zahradách,“ uzavřel.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest