propagacni materialNové propagační materiály začínají lákat turisty na Frýdlantsko i do příhraničního polského města Świeradów-Zdrój. Jsou prvním konkrétním výsledkem spolupráce Frýdlantu právě s tímto polským městem na společné propagaci. Rozhodně ale ne posledním. 

 Projekt nazvaný „Podpora turistického ruchu Frýdlant – Świeradów-Zdrój“ si vzal za cíl vytvořit společné propagační materiály pro města Dobrovolného svazku obcí Smrk (DSOS) – tedy Frýdlantu, Hejnic, Nového Města pod Smrkem a Lázní Libverda a polského Świeradówa–Zdróje. „Je to pilotní projekt naší spolupráce s polským lázeňským městem v projektovém období 2014 – 2020. Jeho hlavním cílem je přivést na Frýdlantsko a do Świeradówa-Zdróje turisty, kteří zatím naši krásnou oblast opomíjeli,“ vysvětluje starosta Frýdlantu Dan Ramzer.

Prvním počinem, který tomu má dopomoci, jsou právě nové propagační materiály. „Vznikly nové společné mapy regionu, propagační roll upy, skládačky s top turistickými cíli všech pěti měst a pak také pro každé město letáčky s turistickou nabídkou. Každé město na ně vybralo pět nejhezčích a nejzajímavějších míst, které představuje fotografie a krátký text,“ podotýká Dan Ramzer.

Obce DSOS chtějí ve spolupráci s městem Świeradów-Zdrój v propagaci i nadále pokračovat. „Připravuje se další projekt, který by měl dát vzniknout například informačnímu centru v Novém Městě pod Smrkem, pomohl by spustit nové webové stránky Frýdlantsko CZ, a který by umožnil zapojení poskytovatelů služeb,“ dodává starosta Frýdlantu.

Pilotní projekt vzniku propagačních materiálů přišel na 10 858,67 EUR, 85% nákladů bude hrazeno z Fondu mikroprojektů Cíl 3 v Euroregionu Nisa. Zbytek nákladů uhradí město Frýdlant.

DMZdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest