Povodňová mše a vysvěcení zvoničky připomene záplavuDvě významné akce připomenou v pátek 7. srpna 2015 tisíciletou vodu, která se v roce 2010 přehnala Frýdlantskem, Hrádeckem a Chrastavskem. Hlavní událostí bude v 15.30 hodin povodňová mše v Bazilice Navštívení Panny Marie v Hejnicích, od 14.00 hodin jí bude předcházet v Hejnicích na Ferdinandově slavnostní svěcení zvoničky. Vzpomínkové události se zúčastní i hejtman Libereckého kraje Martin Půta, jeho náměstek Josef Jadrný a radní Vít Příkaský. Akce vzešla z podnětu města Frýdlant, podílí se i Liberecký kraj a státní podnik Lesy České republiky. 

Povodňová mše, která začíná v 15:30 hodin v Bazilice Navštívení Panny Marie v Hejnicích, je přístupná široké veřejnosti. Zúčastnit se může každý, kdo chce zavzpomínat na dobu před pěti lety, kdy Liberecký kraj zasáhla blesková povodeň. Celebrovat ji budou společně farář Pavel Andrš, který spravuje farnost v Hejnicích, Raspenavě, Mníšku u Liberce a Bílém Potoce a farář Chrastavska a Hrádecka Radek Vašinek.

Mši bude ve 14.00 hodin předcházet vysvěcení zvoničky v Hejnicích – Ferdinandově. Stavbu zvoničky financoval podnik Lesy ČR v rámci svého dotačního Programu 2020 celkem 130 tisíci korunami bez DPH. Zvon byl objeven v korytě Sloupského potoka.

Daníčková Blanka
blanka.danickova@kraj-lbc.cz
485226302 / 732765215

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest