zpredu-otevrene dvereHned tři kamery do služebních vozidel daruje v příštích dnech město Frýdlant policistům, kteří slouží ve městě. Dvě kamery získá Policie ČR, jednu pak Městská policie Liberec, která ve Frýdlantu vykonává hlídkovou činnost. Darování tří kamer celkem za zhruba 10 tisíc korun odsouhlasila Rada města. 

Policisté kamery vítají. „Monitorují a dokladují výkon služby policistů a v případě jakýchkoliv sporných situací, jsou důkazním prostředkem,“ vysvětluje tisková mluvčí Územního odboru Liberec Krajského ředitelství policie Libereckého kraje por. Vladimíra Šrýtrová. V současné době Policie ČR využívá kamery třeba při dopravních akcích. „Pomáhají nám zaznamenávat mimo jiné i protiprávní jednání. Například ve středu 5. srpna 2015 proběhla na Liberecku dopravně bezpečnostní akce na železničních přejezdech. Kolegové právě díky podobným kamerám dokázali zaznamenat porušování zákona,“ uvedla Vladimíra Šrýtrová. Záznamové zařízení do auta bude ale podle ní k užitku i veřejnosti, například při stížnostech na jednání policistů.

Ve Frýdlantu to není jediná investice do kamer a bezpečnosti v dohledné době. „V rámci projektu Prevence kriminality bude město pořizovat další čtyři kamery. Tentokrát do kamerového dohlížecího systému. Tři budou stacionární a jedna otočná,“ vysvětluje starosta města Dan Ramzer. Kamery budou umístěny jednak ve Fügnerově ulici u autobusového nádraží a jednak na Základní škole Purkyňova. „Prostor u autobusového nádraží lidé v dotazníku pocitu bezpečnosti sami označili jako místo, kde o sebe mají často obavy. Proto tam bude mířit kamera. Další, otočná, bude monitorovat příjezdovou silnici do Frýdlantu od Polska. Co se týče ZŠ Purkyňova, tam bude kamera dohlížet na nově budované hřiště a dopravní hřiště pro místní i turisty,“ vysvětluje starosta rozmístění kamer. Instalovány by měly být v průběhu podzimu.

Foto: Městská policie Liberec

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest