ViewImage.aspxLIBERECKO, JABLONEC NAD NISOU – Ve čtvrtek hodinu před polednem v katastru obce Dolní Řasnice havarovala řidička do příkopu. Její vozidlo muselo být odtaženo. 

Dopravní policisté z Liberce řešili ve čtvrtek nehodu řidičky osobního vozidla. Mladá žena řídila vozidlo Peugeot po silnici ve směru od Hajniště na Dolní Řasnici, když jí najednou vlétla do vozidla sršeň. Řidička leknutím strhla řízení vpravo, kde se střetla s kamennými patníky a skončila v příkopě mimo komunikaci. Dopravní policisté prodedli u řidičky zkoušku na přítomnost alkoholu v krvi přístrojem Dräger, jejíž výsledek byl negativní. Mladá žena nebyla naštěstí hmyzem pobodána a nedošlo ani k jejímu zranění v důsledku nehody. Na vozidle vznikla škoda přesahující padesát tisíc korun a z místa nehody muselo být z důvodu nepojízdnosti odtaženo.

Podobný případ řešili také dopravní policisté v Jablonci nad Nisou ve stejný den u obce Janov nad Nisou, kdy se řidička při jízdě ohnala po vose a přestala se tak věnovat řízení. Se svým vozem Škoda Yeti tak nabourala přední částí vozu do vzrostlého stromu vpravo mimo komunikaci. Při nehodě byla 56letá řidička lehce zraněna a ošetřena zravotnickou záchrannou službou. Přítomnost alkoholu byla na místě policií vyloučena. Žádné další osoby zraněny nebyly.  V tomto případě byla na vozidle škoda poněkud vyšší, a to 100 tisíc korun.

Policisté proto varují – “Řidiči věnujte se při jízdě vozidlem plně řízení, aby Vás jako např. v těchto dvou případech nevyvedl z koncentrace dotěrný hmyz.”

7.8.2015
por. Bc. Bohdanka Capuličová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest