POSEC_logo

Poradní a setkávací centrum ve Frýdlantu obnovilo poradnu pro dospívající a dospělé. Možná mnozí z vás ani netuší, že takovou poradnu ve Frýdlantu máme. Vede ji Mgr. Milan Kohout a ve Frýdlantu je každé liché úterý. Objednat se do poradny můžete na telefonním čísle 731 871 370 každý všední den od 8.00 do 16.00 hodin. Následující řádky by vás mohly přesvědčit, že vydat se pro radu k odborníkovi není žádná ostuda. 

 „Psychologické poradenství je v posledních letech velmi žádaná služba a zájem o ni stále roste. Mí současní klienti přicházejí převážně z firemního prostředí, kde jim zaměstnavatel umožňuje anonymně tuto službu využívat. Nemohu se ubránit dojmu, že trend v České republice se zpožděním kopíruje západní země. Obzvláště v USA byl v osmdesátých letech obrovský boom psychoterapie. Není se čemu divit. Lidé ve firmách i soukromníci jsou často bez přestávky několik let pod vysokým tlakem, který se přenáší i do jejich soukromí. Zároveň je společnost již značně přesycena bažením po věcech a obrací svou pozornost od získávání k prožívání. Lidé se zajímají více o sebe a o kvalitu vlastního života. Souhra těchto okolností způsobuje, že psychologické poradenství a koučink ztrácejí zaběhlé společenské stigma, že kdo chodí k psychologovi, je divný. Stávají se běžnou součástí života a v případě koučinku i módní záležitostí. Mnoho manažerů na vysokých postech má svého kouče.

Podstatou psychologického poradenství je pomoc odborníka, který je vycvičen v tomto oboru a dokáže klienta bezpečně provést celým procesem. Nejčastějšími tématy sezení jsou rodinné a partnerské konflikty, závislosti, úzkosti, psychosomatické obtíže, poruchy příjmu potravy, vyhoření a pracovní problémy. Člověk, který je hluboko pohroužen ve svém problému často nemá přehled o celku, může velmi snadno ztratit směr a promarnit vzácné příležitosti. Jedním z největších přínosů psychologického poradenství je nezaujatý pohled zvenku. Tohoto úhlu pohledu obvykle klient ani jeho rodina či přátelé zatíženi vztahy, zkušenostmi a emocemi nejsou schopni. A pro koho je psychologické poradenství vhodné? Využít jej mohou dospívající i dospělí, kteří cítí potřebu změny a jsou připraveni pro dosažení této změny něco udělat. Osobně psychologické poradenství velmi doporučuji. I já se při supervizích stávám klientem a využívám služeb svých kolegů. Jsou to pro mne vždy cenné okamžiky a zkušenosti, které mi v mnoha oblastech života pomáhají.“

Mgr. Milan Kohout

Více informací o všech poradnách Poradního a setkávacího centra (POSEC) najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest