image001

foto: David Modrý

LIBERECKO – Dnes dopoledne byl v rybníku Petr v Raspenavě nalezen utonulý 69letý muž.

Včera v 19 hodin policisté na lince 158 přijali oznámení o podezření utonutí 69letého muže v rybníku Petr v Raspenavě. Podle prvotních informací tento muž plaval od hráze rybníku se svými známými. Poté se od nich oddělil a plaval sám směrem do zátoky. Následně se svým známým ztratil z dohledu a od té doby ho již neviděli.

Na základě tohoto oznámení policisté ihned vyjeli na místo události a společně s hasiči po 69letém muži intenzivně pátrali až do jedné hodiny v noci. Muže se jim ovšem nalézt nepodařilo a v pátrání po něm pokračovali dnes ráno.

Krátce před devátou hodinou bylo tělo 69letého muže nalezeno na hladině rybníku přibližně sto metrů od břehu. K určení příčiny jeho smrti byla nařízena soudní pitva. Dnes na místě také zasahovali policejní potápěči z Odboru speciálních činnosti z Brna a záchranáři Vodní záchranné služby. Přijely i posily ze Zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje. Okolnosti celé tragické události policisté i nadále šetří.

69letý muž je na Liberecku již druhým utonulým během jediného týdne. Ve středu byl v rybníku zvaném Kačák v Krásné Studánce nalezen utonulý 31letý mentálně postižený muž, po kterém den před tím policisté pátrali, neboť se nevrátil z pravidelné procházky.

16. 8. 2015
nprap. Dagmar Sochorová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zajímavost: Při víkendovém pátrání po nezvěstném seniorovi v rybníku Petr v Raspenavě pomáhali i potápěči z odboru speciálních potápěčských činností a výcviku policejního prezidia PČR, kteří jsou z Brna. Tato speciální jednotka jezdí do Bosny odminovávat řeku Sávu.

Zajímavost a foto: IZS

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest