pistole Už se vám někdy stalo, že při venčení psa na vás někdo vytáhl zbraň a vyhrožoval? Ne teda proto, že váš chlupáč počůral, co neměl. Ale proto, že jste se postavili „blbci“. A to doslova.

Muž, který se v sobotu večer vracel z pozdní procházky se svým psem, se snažil v Kubelíkově ulici v Liberci zastavit řidiče, který vjel do zákazu. Roztáhl ruce a postavil se mu do cesty. To ale podle mladíka, neměl dělat. Stáhl okno a vytáhl na pejskaře krátkou zbraň se slovy, jestli má nějaký problém. Muž dostal strach, ustoupil stranou a mladík pokračoval ve své jízdě. Ale co se nestalo. Řidič „tvďák“ nechal na místě činu svou peněženku s doklady. Policii tak práci velice ulehčil. Za dva dny už si to vykračoval na stanici v želízkách na rukou. Své jednání policistům potvrdil. Ti u něho našli také zbraň-plynovou pistoli. V současné chvíli ji zkoumají balistici.

„Po obdržení posudku bude ve věci dále rozhodnuto o právní kvalifikaci. Doposud je šetření vedeno pro podezření ze spáchání trestného činu nebezpečného vyhrožování“, dodává na závěr Vlasta Suchánková, krajská policejní mluvčí.

autor: Tereza Valchová

Pin It on Pinterest