Letní jazzová dílna hlavníV sobotu 15. srpna začala ve Frýdlantu další Letní jazzová dílna Karla Velebného. Vedle výuky frekventantů jazzové improvizaci má na programu i několik koncertů. První z nich odehráli lektoři dílny v úterý 18. srpna 2015. Koncert byl určen seniorům a kvůli nepřízni počasí se místo na nádvoří radnice odehrál v městském kině.

Na koncert dorazila vedle frýdlantských seniorů i padesátka aktivních důchodců z Liberce a Jablonce nad Nisou. Všechna tři města tak pokračují ve vzájemné spolupráci a družení seniorů. „Je to už taková tradice, že si jdou všichni společně poslechnout první koncert jazzové dílny. Letos mu předcházely i tři výstavy, které mohli senioři navštívit. Ve Špitálku si prohlédli Krysáky, v městské muzeu se zúčastnili vernisáže výstavy karikatur Josefa Blechy a ve výstavní síni radnice se pak mohli zúčastnit i vernisáže výstavy jazzových fotografií Jazz World Photo 2015,“ vysvětlil starosta Frýdlantu Dan Ramzer. Vše pak uzavřel zmiňovaný koncert v kině. „Ten lektoři jazzové dílny Karla Velebného tradičně věnují seniorům jako poděkování městu Frýdlant za sponzoring,“ doplnil starosta.

Koncert si do městského kina přišla v deštivém počasí poslechnout téměř stovka lidí.

Dalším koncertem Letní jazzové dílny Karla Velebného 2015 je už dnes, ve středu 18. srpna 2015 od 18.00 hodin, koncert lektorů na státním hradě a zámku Frýdlant.

Ve čtvrtek a v pátek se pak v restauraci Beseda představí vždy od 20.00 hodin žáci jazzové dílny.

Více fotografií najdete zde.

Zdroj: Město Frýdlant

Pin It on Pinterest