4838574-mospolicie-ilustracni-snimky-napis-158-a-policie_denik-380LIBEREC – Neznámý muž obtěžoval 22letou dívku, když se vracela nad ránem ze zaměstnání. Jeho podobu zaznamenaly bezpečnostní kamery. Jeho totožnost zjišťuje policie.

Nepříjemné chvíle zažila teprve 22letá mladá dívka z Liberce, když se 8. srpna vracela ve 4. hodiny ráno z pracovní směny domů. Dívka šla z centra města a v ulici  Rumjancevova za sebou zaslechla nějaké zvuky. Když se otočila, objevil se za ní neznámý muž. Přidala proto do kroku, muž byl ale rychlejší, uchopil ji zezadu za rameno a začal ji osahávat na intimních místech.  Dívka okamžitě zareagovala a udeřila muže do obličeje mobilním telefonem, který držela v ruce. Tím ho na chvíli paralyzovala, nicméně muž na ní začal křičet a nadával ji. Ještě chvíli poté, co dívka zaběhla do svého bytu, obcházel neznámý muž kolem domu.

Podle informací od dívky se mělo jednat o muže ve věku kolem 28 let s tmavými rozcuchanými vlasy, vysokého zhruba 175 centimetrů. Na sobě měl volné kraťasy s reflexními obrázky a tričko.

Dívka byla velmi otřesená a nebyla schopná vytočit tísňovou linku policie. Oznámení pak následně policistům učinila matka, které se dívka se svým zážitkem svěřila. Případem se již zabývají policisté z Obvodního oddělení Liberec centrum, kteří jej prozatím řeší jako trestný čin výtržnictví. Již učinili několik šetření a rovněž zajistili záznamy z bezpečnostních kamer (viz pod článekm). Muže zachytily kamery již u divadla F. X. Šaldy, odtud pokračoval do ulice Mariánské. Poté, co dívku zahlédl, otáčí se za ní a sleduje ji do ulice Rumjancevova. Díky záběrům z kamer zná policie pravděpodobnou podobu mladého muže, nezná ale jeho totožnost. Policisté proto žádají o pomoc i veřejnost. Pokud někdo pozná muže na záběrech kamery, ať kontaktuje policisty z Obvodního oddělení Liberec – centrum, nebo sdělí informace policistům na tísňové lince 158.

20. 8. 2015
mjr. Bc. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Pin It on Pinterest