imagesNemocnice Frýdlant – Na základě již proběhlých jednání mezi Krajskou nemocnicí Liberec, Libereckým krajem, městem Frýdlant a Zdravotnickou záchrannou službou se ukázalo jako potřebné zřídit ve Frýdlantu akutní interní ambulanci s nepřetržitým provozem. Cílem by mělo být odlehčení jak centrálnímu příjmu liberecké nemocnice, tak Zdravotnické záchranné službě od případů, kdy může být pacient vyšetřen přímo ve Frýdlantu a zároveň bude moci být rozhodnuto o způsobu jeho dalšího léčení. V řadě případů tak nebude nutný transport až do Liberce a o pacienty se postará lékař této akutní ambulance.

Frýdlantská nemocnice připravila a vybavila potřebným vybavením včetně přístrojů zcela novou ordinaci s pokojem až pro tři pacienty, kteří budou potřebovat ve zklidněném režimu vyšetřit, stanovit správnou diagnózu případně krátkodobě ambulantně zajistit léky případně infuzní terapií.

Budou probíhat další jednání o zajištění provozu této ambulance odbornými lékaři, přičemž frýdlantská nemocnice je schopna obsadit svým lékaři cca polovinu potřebných služeb. S žádostí o pomoc a spolupráci se Nemocnice Frýdlant v rámci jednání obrátila na Krajskou nemocnici Liberec. Souběžně probíhají jednání o dofinancování této pohotovostní ordinace Libereckým krajem v obdobném režimu, v jakém probíhá financování všeobecné lékařské pohotovostní služby.

Zdroj: Nemocnice Frýdlant

Pin It on Pinterest