DN-alkohol-2LIBERECKO – Na mol opilá řidička usedla za volant vozidla Citroen Xsara v pondělí odpoledne na Frýdlantsku. Mezi Albrechticemi a Dětřichovem havarovala. 

Moment překvapení čekal na dopravní policisty v pondělí 7. září 2015 odpoledne, když vyjeli na místo dopravní nehody na silnici I. třídy č. 13 mezi obcí Albrechtice a Dětřichov. Se svým vozem zde havarovala řidička osobního vozidla Citroën Xsara. Devětatřicetiletá řidička jela kolem druhé hodiny ve směru od Albrechtic na Dětřichov, kde v levotočivé zatáčce nepřizpůsobila rychlost mokré vozovce a s vozidlem havarovala vlevo mimo vozovku do odvodňovací strouhy. Po nárazu se s autem dále přetočila a zadní částí vozu narazila do stromu, kde zůstala stát.

Nehoda si naštěstí nevyžádala žádné zranění. Na místo přivolaná zdravotnická záchranná služba ženu přesto preventivně prohlédla. Větší překpavapení však byl pro policisty moment, kdy ženu podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol. Ta ukázala, že žena usedla za volant ve značně podnapilém stavu. Naměřená hodnota ukázala téměř 3,5 promile. Ani opakovaná zkouška nedopadla o moc lépe, ta činila 3,3 promile. Policisté řidičce na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali jí další jízdu. Na jejím vozidle, které si při nehodě poškodila, vznikla předběžná škoda 25 tisíc korun.

Dopravní policisté již v daném případu zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu “Opilství” a ženě tak hrozí v případě odsouzení nemalý trest – odnětí svobody na tři léta až deset let.

10. 9. 2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest