4838574-mospolicie-ilustracni-snimky-napis-158-a-policie_denik-380LIBERECKO – Během uplynulého víkendu se neznámý pachatel vloupal do jednoho z frýdlantských autoservisů, kde odcizil hodnotné věci a způsobil čtyřsettisícovou škodu.

Liberečtí kriminalisté ve spolupráci s frýdlantskými policisty pátrají po neznámém pachateli, který během uplynulého víkendu “navštívil” v zavírací době jeden z autoservisů. K vloupání došlo ze soboty 12. září 2015 odpoledních hodin do pondělí 14. září 2015 ranních hodin. Pachatel či pachatelé překonali násilím pojezdovou bránu oplocení a následně i vstupní dveře do samotné budovy autoservisu. Po svém příchodu do servisu v pondělí ráno se majitel nestačil divit. Z objektu zmizely dva skútry, motocykl, dva vozíky s nářadím, odsávačka oleje, vysokotlaký čistič, vyvažovačka pneu, zouvačka pneu, chladící autobox, úložný box na skútr, množství pneumatik, autobaterií, motorových olejů a mnoho dalších věcí. Pachatel tak majiteli způsobil škodu okolo 400 tisíc korun.

Kriminalisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a nejen po pachateli, ale i po odcizených věcech společně s frýdlantskými policisty intenzivně pátrají. Nyní bude dále probíhat také vyhodnocování zajištěných stop. Policisté by uvítali jakékoliv poznatky od občanů, kteří se v inkriminovanou dobu pohybovali poblíž místa vloupání a něčeho si všimli. Informace mohou volat na bezplatnou tísňovou linku 158 nebo přímo na obvodní oddělení ve Frýdlantu. V případě, že se jim pachatele podaří dopadnout, hrozí mu s ohledem na větší škodu až pětileté vězení.

15. 9. 2015
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Zdroj: Policie ČR

Pin It on Pinterest