Zacala_dlouhodoba_kampan_na_podporu_nahradniho_rodicovstvi_mediumPodpořit zájem o dlouhodobé pěstounství je cílem kampaně Krajského úřadu Libereckého kraje, jejíž první etapa začala v polovině září. Informování široké veřejnosti o náhradní rodinné péči, které má vést k vyhledání nových náhradních rodičů, se uskuteční prostřednictvím hned několika akcí.

„Během září, vždy od pondělí do čtvrtka, mohou zájemci navštívit výstavu „JSEM PĚSTOUN“ v libereckém Centru Generace v Palachově ulici č. p. 504, v době od 9 do 16 hodin.  V úterý 15. září zde byli v rámci dne otevřených dveří k dispozici pracovníci zabývající se problematikou náhradní rodinné péče, kteří zájemcům poskytli veškeré informace,“ říká Lenka Kadlecová, náměstkyně hejtmana pro sociální věci.

O den později, 16. září, uspořádalo občanské sdružení Rodina v centru v Novém Boru neformální informační setkání na téma: „NAPADLO VÁS NĚKDY STÁT SE PĚSTOUNEM?“. V Komunitním centru v Novém Boru na zájemce rovněž čekali odborníci na náhradní rodinnou péči.

Seznámit se s problematikou pěstounství budou mít možnost i v Turnově, kde se informování chopí Centrum pro rodinu Náruč, a to ve čtvrtek 1. října. Akce začne v 15.00 hodin v sídle organizace ve Skálově ulici č. p. 540 v Turnově. Zájemcům se budou věnovat specialisté, kteří pracují s náhradními rodiči již od roku 2007.

„Víme, že tato kampaň je během na dlouhou trať, protože přetrvávající nedostatek dlouhodobých pěstounů nevyřešíme vytvořením propagačních předmětů. Proto Krajský úřad Libereckého kraje v rámci pracovní skupiny sjednotil metodiku kampaně a naším cílem je dlouhodobě všechny aktivity podporovat,“ dodala Lenka Kadlecová.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
485226324 / 739541624

Zdroj: Liberecký kraj

Pin It on Pinterest